Tandemfahren
Dobré ráno,
http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kodak-dementiert-zaghaft-article4434106.html
Rychle si ještě nasbírat pár rozměrů?
Dojde to až tak daleko, že budeme vzpomínat na časy, kdy jsme vzpomínali na Kodachrome...
Světlo s vámi a s Kodakem
Frank
AchimBauer
Ahoj Franku,
Zní to dramaticky, ale nemusí to tak být. Právě jsem se trochu porozhlédl po internetu a zjistil jsem, že se Kodaku opravdu nedaří, ale právě ta divize, která se zabývá tradiční stříbrnou fotografií – často označovanou jako analogová – je jediná, která Kodaku přináší zisky, i když jen malé. To, že se Kodaku nedaří, není způsobeno tím, že by zaspal přechod na digitální technologii, ale spíše tím, že nedokázal svou průkopnickou práci rozumně zpeněžit. O tom mi už před delší dobou svěřil své pocity jeden zaměstnanec Kodaku. Velký závod Kodaku u nás je už dlouho pronajatý jiným firmám.
Insolvence by tvrdě zasáhla společnost Leica, která odebírá své snímače od Kodaku. Ani dodávky chemikálií od Kodaku se nezdají být zajištěny, protože byla uzavřena továrna Champignon v Anglii, která tyto chemikálie vyráběla.
Ale to jsou všechno jen pověsti.
Můžeme jen doufat, že se v USA najde někdo jako náš hostitel, kdo bude pokračovat v malosériové výrobě, pokud by k tomu velkému krachu přece jen došlo.
S pozdravem Achim