Mnóstwo przydatnych informacji
Mirko,
bardzo dziękuję za te szczegółowe informacje :)
To naprawdę „szalone”, na co trzeba zwracać uwagę przy temacie „produkcji filmowej”, cały proces brzmi w każdym razie ekscytująco.
Wiedziałem o tej wrażliwości na światło, a co do kontenerów to już się domyślałem i czytałem o tym, w katalogu jest to nawet w opisie produktu, tak mi się wydaje. O ile dobrze pamiętam, włożyłem film latem do aparatu „w pomieszczeniu”. Kiedy kilka tygodni później wywołałem ten film, na którym widać było „prześwity światła”, moja „panika” sięgała tak daleko, że od razu kupiłem osłonę przeciwświatłową do mojego magazynka na film, bo dla mnie było jasne: „Ok, ma już ponad 20 lat, to musiało kiedyś nadejść”. Pomysł, żeby najpierw przeprowadzić naświetlanie innego filmu, przyszedł mi do głowy dopiero dużo później (ale ten film naświetliłem jeszcze ze starą uszczelką, na tyle byłem mądry).
Z drugiej strony w końcu wymieniłem też uszczelkę, to nigdy nie zaszkodzi ;)
Dzisiaj w końcu wywołam ten ADOX, już nie mogę się doczekać, co zobaczę na negatywie, wygląda to bardzo obiecująco.
Jeszcze raz wielkie dzięki za informacje, Mirko, i wybacz opóźnienie w odpowiedzi, mam teraz sporo na głowie.
Miłej niedzieli
Dieter
p.s.: Jak mogę u Was ustawić polecenie zapłaty lub zapłacić kartą kredytową (alternatywnie)? Przelewy zawsze mi zbyt długo trwają, czasami mija nawet tydzień, zanim otrzymacie wpłatę, a wtedy, co zrozumiałe, dopiero wysyłacie przesyłkę