Ahoj všichni,
nejprve krátce k mé situaci:
Můj otec zemřel před dvěma a půl měsíci. Byl vášnivým fotografem. Já sám jsem bohužel z jeho zájmu moc nezdědil, a proto doufám, že se mi zde podaří získat pár odborných rad?

Jelikož mi mezitím bohužel zemřeli oba rodiče, museli jsme před několika týdny vyklidit jejich dům. Na půdě jsme narazili na krabice se starými diapozitivy. Na některých z nich jsou ještě velmi staré společné fotografie mých rodičů. Proto mám ty krabice teď u sebe, protože bych rád diapozitivy digitalizoval. Při hledání na internetu jsem sice zjistil, že existují firmy, které digitalizaci diapozitivů provádějí, ale nerad bych tyto pro mě velmi cenné vzpomínky na rodiče svěřoval třetím osobám. Proto jsem začal uvažovat o pořízení skeneru na diapozitivy. Pořízení by nemělo finančně přesáhnout můj rozpočet, ale jsem ochoten utratit trochu peněz za dobrou kvalitu. Samozřejmě jsem už zkusil vyhledat na Googlu, ale s výsledky jsem nebyl úplně spokojený.
Proto jsem narazil na toto fórum o analogové fotografii: Můžete mi doporučit zařízení, jejichž pořízení se vyplatí, nebo znáte dobré (nezaujaté) informační stránky, na kterých bych mohl dále hledat?
Moc děkuji předem a srdečně zdravím
Matthias
?
?