Bonderer
Nechal jsem repasovat dva tiskové válce (vytlačovací válce), protože se mi silně lepily a už nebylo možné je normálně používat. Teď je vyzkouším, ale pouze s černobílými chemikáliemi, a pokud budou fungovat dobře, napíšu k tomu ještě něco, aby majitelé tiskáren Printo věděli, kde si mohou nechat tyto válce repasovat. Cena za repasování se mi zdá přiměřená, protože firma Durst v tomto ohledu už nic nenabízí. Obrázky se příliš často lepily a pak se to muselo všechno zase rozebrat a určitě nejsem jediný uživatel, který s tím má problémy.
SCKStef
Ahoj,
mohl bych ti doporučit ještě jednoho dodavatele nových válců, údajně jde o původního výrobce:
GTK – Timek Group SA
www.gtk.ch
Ceny tam byly také přijatelné.
S pozdravem,
Stähane
Bonderer
O víkendu jsem vyzkoušel repasované válce do tiskárny Printo ve své tiskárně. Fungovaly bez problémů, fotografie se nelepily. Projel jsem jimi asi 50 fotografií (18×24). Válce do tiskárny Printo byly repasovány ve firmě Thermaphot v Norimberku. Pan Kämmerl je velmi ochotný a kompetentní. Nejlepší je obrátit se přímo na něj. Opravit se musí poslední dva válce, kde papír vychází z zásobníku. Ostatní nečiní žádné potíže. Majitelé tiskáren Printo vědí, jak se demontují, ale je třeba si dobře uschovat součástky, pružiny a šrouby. Dal jsem své válce k posouzení i jiným firmám, ale nikdo mi nedokázal pomoci. Jsou prostě příliš malé pro běžné brusky. Po nanesení povlaku je totiž ještě třeba je obrousit. Možná existuje i výrobce ve Švýcarsku, ale tam je ještě ten celní problém se Švýcary. Doufám, že jsem majitelům tiskáren Printo mohl alespoň trochu pomoci.