Rolf-Werner
O víkendu jsem připravil sáček Adotolu Konstant (5 l). Sáček měl datum výroby únor 2017.
€
Prášek už měl pískovou barvu, nebyl už bílý, a vývojka teď vypadá jako silný černý čaj. Už teď vypadá tak, jak to bývá, když ho necháte dlouho stát v misce.
€
Vývojka samozřejmě funguje, ale ptám se, jestli opravdu vydrží tak dlouho jako obvykle. Ta stará břečka, kterou jsem nedávno vylil, byla po téměř roce ještě světlejší než tahle (jako jablečný džus). Vlastně škoda, měl jsem si ji nechat, ale říkal jsem si, že když pro mě teď začíná sezóna dux, chci zase čerstvý materiál.
€
Ještě tam jsou dva sáčky, které už na okrajích také hnědnou.
€
Mám tomu věřit, nebo se ta směs přece jen rozkládá příliš rychle? Asi se tam dostala vlhkost, že?
€
Díky za všechny tipy!
€
Rolf
€
ThomasPauly
Měl jsem stejný problém (datum výroby červen 2017). Domnívám se, že průhledný plastový obal není odolný proti difuzi kyslíku, a proto dochází k oxidaci již u samotného prášku. Bez ohledu na barvu jsem mohl vývojku používat až do na obalu uvedené mezní hodnoty spotřeby 4 m²/l, aniž by došlo k znatelným změnám vývojových vlastností. Jednalo se však o PE papír, ve kterém jsou již uloženy vývojové látky. Navíc jsem roztok spotřeboval do týdne.
S pozdravem
tepe
Rolf-Werner
Také jsem měl dojem, že to spojení není úplně těsné.
?
Ale pokud to zatím funguje normálně, není to nic hrozného. Jen mě napadlo, že by to mohlo mít trochu omezený účinek.
?
Co je to za materiál, který tam hnědne? Ví to někdo? Možná to není nic závažného.
?
S pozdravem
Rolf