sputnik
Czy muszę wpisać coś konkretnego w temacie wiadomości e-mail wysyłanej do FOTOIMPEX, żeby trafiła do CIEBIE, czy wystarczy „Do rąk własnych: Mirko Bädecker”?
Bardzo dziękuję za krótką odpowiedź i pozdrawiam,
Siegfried
MirkoBoeddecker
Cześć Siegfried,
Otrzymujemy obecnie codziennie kilkaset wiadomości e-mail.
Około 10–20% z nich jest w taki czy inny sposób adresowanych do mnie. Nie wynika to z próżności nadawcy, ale z tego, że przeczytał on moje imię w stopce redakcyjnej lub zna mnie jeszcze z dawnych czasów itp.
Musimy więc wprowadzić wstępną selekcję. Oznacza to, że moi pracownicy przechwytują wszystkie e-maile, na które mogą odpowiedzieć równie dobrze jak ja (a właściwie zazwyczaj lepiej ode mnie, bo zajmują się tym przez cały dzień) i odpowiadają na nie.
To, co jest ewidentnie prywatne lub nie może otrzymać odpowiedzi, jest następnie przekazywane dalej.
Alternatywnie dostępny jest również formularz reklamacyjny na stronie głównej (pasek po lewej stronie na pierwszej stronie). Jeśli więc ktoś ma problem z pracownikami i czuje, że musi teraz skorzystać z tej krótkiej drogi, może tam coś zgłosić. Trafi to wtedy stosunkowo bezpośrednio do mnie, a dodatkowo w kopii do działu wysyłki.
Pozdrawiam,
Mirko