SvenB Ahoj, je tu někdo, kdo ty filmy změřil? Má smysl provést vyšší expozici o jeden stupeň? S pozdravem Sven
Tandemfahren Ahoj Svene, vyzkoušel jsem citlivost 100 a 400 a u citlivosti 100 jsem dosáhl 80 s RODINALem a u citlivosti 400 250 v A49. To ti ale vůbec nepomůže. To jsou moje hodnoty při mém vyvolávání s mým Densi... Na tuto otázku – stejně jako na mnoho jiných dotazů tohoto druhu – NELZE dát uspokojivou odpověď. Kopírování receptů přece nemá smysl! – navíc to stejně nefunguje. Prostě si kup knihu o sensitometrii – je jich spousta, klasika „Negativ“ od A. Adamse vyšla v novém vydání a je levná – a pochop, co děláš! To je super! Přeji ti klidné chvíle u Dukastu Frank
Xenar Ahoj Franku, ...klasika „Negativ“ od A. Adamse vyšla v novém vydání...máš přesné údaje: nakladatelství, číslo ISBN? A ty dvě další knihy („Pozitiv“ a „Die Kamera“), jsou také znovu k dostání? Díky předem za odpověď. Volker
Tandemfahren Ahoj Volkere, všechny tři jsou k dispozici, sice v brožované vazbě a v angličtině, ale co už. Z těch ISBN se v tom nevyznám, v „The Print“ je mimo jiné uvedeno ISBN 978-0-8212-2187-7 PB, vydavatelem je Little, Brown and Company v NY, webová stránka se jmenuje bulfinchpress.com (ano, „bulfinch“ s jedním l). Myslím, že jsem si je koupil nové na eBayi. Vytisknuto v roce 2008. „Negativ“ se tam občas objeví z druhé ruky. Zdá se, že jsou docela vyhledávané. Doufám, že to pomůže. S pozdravem Frank