HansdeRu
Od ponad trzech tygodni bezskutecznie próbuję skontaktować się z firmą FOTOIMPEX. Nie otrzymałem odpowiedzi na maile wysłane 26 listopada oraz 5 i 12 grudnia, a numer telefonu (+493028599081) jest ciągle zajęty. Chciałbym wiedzieć, co się dzieje z moją reklamowaną kasetą powiększającą (odesłaną 6 listopada z powodu usterki). Pomocy!
MirkoBoeddecker
Szanowny Panie Hadeer,
Sytuacja wygląda dokładnie tak, jak Pan to opisuje: nasz telefon dzwoni bez przerwy, a klienci, którzy wcześniej nie chcieli, nie powinni lub nie mogli złożyć zamówienia, teraz za wszelką cenę chcą to zrobić jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia.
Właściwie byliśmy na to przygotowani, ale potem z rzędu zachorowało 50% personelu (krążyła grypa).
Do tego dochodzi tydzień, który straciliśmy na przeprowadzkę.
W rzeczywistości w dziale wysyłkowym pracuje teraz tylko nasza trójka. Nie dajemy już rady. Musieliśmy ustalić priorytety. Naszym celem jest: to, co ma szansę zostać dostarczone jeszcze przed świętami (ponieważ wszystko jest priorytetowe), powinno trafić do DHL najpóźniej dziś wieczorem, a resztę załatwimy dopiero po świętach.
Jeśli chodzi o e-maile, mamy obecnie około 4 dni opóźnienia w odpowiadaniu.
Jeden z Państwa starszych e-maili dotarł do mnie już w piątek. Jeśli są Państwo klientem z Holandii, który zamówił ramkę do maski Kaiser (ramka została już sprawdzona), to w piątek powinni Państwo otrzymać notę kredytową.
Zamówiono również nowe ramki.
W sprawie dostawy uzupełniającej proszę o ponowny kontakt po świętach Bożego Narodzenia.
Bardzo mi przykro, że musiał Pan tak długo czekać.
Z poważaniem
Mirko Bödecker
HansdeRu
Trochę to trwało :) , ale w końcu wszystko zostało rozwiązane ku mojej pełnej satysfakcji.
Gast
To co prawda stary wpis, ale wygląda na to, że temat nie stracił na aktualności?
Mamy listopad 2012 roku, do Bożego Narodzenia jeszcze trochę czasu, ale wygląda na to, że w FOTOIMPEX nikt nie odpowiada na maile – w każdym razie czekam na odpowiedź już od 2 tygodni. Próbowałem zarówno przez formularz kontaktowy, jak i zwykłą pocztę elektroniczną.
Szkoda, że obsługa klienta najwyraźniej nie jest potrzebna. Czy to wada braku „prawdziwej” konkurencji?
MirkoBoeddecker
Jeśli nie otrzymujesz odpowiedzi na e-maile, może to wynikać z problemów technicznych – zarówno po naszej stronie, jak i po stronie odbiorcy.
Dlatego w takiej sytuacji zalecam, aby jako alternatywę spróbować skontaktować się telefonicznie.
Zazwyczaj odpowiadamy na e-maile w ciągu 3 dni. Od połowy tygodnia nawet szybciej.
Powodem, dla którego nie idzie to szybciej, jest nie tyle brak konkurencji, co raczej sytuacja marżowa, która nie pozwala nam zatrudnić więcej personelu.
Z drugiej strony jednak właśnie ta sytuacja marżowa prowadzi do tego, że konkurencja jest niewielka lub w ogóle jej nie ma…..