Ahoj,
jelikož jsem v oblasti analogové fotografie naprostý začátečník, vyvolala ve mně výše uvedená diskuze několik otázek.
Minulý víkend jsem vyrobil a vyvolal své první zvětšeniny. Rozpustil jsem k tomu prášek Adolux Adotol Konstant v litru vody (tak, jak bylo uvedeno na obalu), nalil jsem to do své vývojové misky a vložil do ní své zvětšeniny na papíře Easy Print. Po chvíli už bylo něco vidět a já jsem měl radost.
Teď tu ale čtu, že se má 250 ml rozředit v litru vody na pracovní roztok, a už se v tom vůbec nevyznám.
Na obalu prášku bohužel nebylo moc informací, a proto jsem se chtěl s důvěrou obrátit na fórum v naději, že se něco naučím.
Mohu nyní svůj litr vývojky použít tak, jak jsem si to představoval, nebo si musím pokaždé připravovat „jednorázovou vývojku“?
S pozdravem
Christian
?
?
Můžeš ten roztok používat opakovaně, dokud nezačne ztrácet účinnost. Dokonce i „pracovní roztok“.
S pozdravem,
Franz
Ahoj Franze,
?
Chtěl bych se ještě jednou přímo zeptat, jestli máš na mysli 1 litr pracovního roztoku.
Mám v plánu namíchat 5 litrů vývojky Adotol Konstant a rozdělit ji do 5 lahví o objemu 1 litr (jak je zmíněno v ostatních příspěvcích).
Chápu správně, že každý jednotlivý pracovní roztok mohu použít vícekrát?
?
S pozdravem
Heiko