kurzfeld
Dobrý den, technici,
můj fotoaparát M 645 1000S s hledáčkem AE zobrazuje nesprávné hodnoty clony o přibližně 1,5 clonového čísla. To znamená, že pokud byla naměřena hodnota 1/500 při cloně 5,6 (upřesním později), pak interní měřič ukazuje 1/500, ale clonový kroužek je nastaven mezi 2,8 a 4. Baterie je v pořádku. Měření clony a expozice znamená, že jsem provedl srovnávací měření na optické lavici s jinými fotoaparáty (Hassi 500C/M s TTL hranolem, P6TL s TTL hranolem) a Gossenem.
Měl už někdo podobný problém a zná jednoduché řešení, nebo se musím prokousat návodem na opravu a seřízení (mám ho k dispozici)?
Děkuji za vaše příspěvky
S pozdravem
Herbert
Clemens
Ahoj Herberte,
bohužel ani já neznám žádné jednoduché řešení a firma Mamiya si za seřízení účtuje asi 160 EUR. Proto bych měl zájem o kopii tohoto návodu na opravu a seřízení, samozřejmě ne zadarmo!
S pozdravem
Clemens
kurzfeld
Ahoj Clemensi,
pokyny k servisu ti rád pošlu, napiš mi e-mail.
herbert.kurzfeld@-online.de
S pozdravem
Herbert
kurzfeld
Ahoj všichni,
návod k údržbě (pokyny k seřízení) pro AE Finder fotoaparátu Mamiya 645 1000S je naskenován a můžete si ho u mě vyžádat e-mailem ve formátu PDF.
S pozdravem
Herbert
BertholdSW
Ahoj Herberte.
Ještě jednou ti tisíckrát srdečně děkuji!!!!
Jsi opravdový poklad.
Návody dorazily v pořádku.
Doufám, že ti to někdy budu moci oplatit nějakým jiným způsobem.
Pozdravy od Bertholda ze Sauerlandu
PS.
Fotoknihy máš zaručeně.
BertholdSW
Ahoj Herberte,
> můj fotoaparát M 645 1000S s hledáčkem AE zobrazuje nesprávné hodnoty o přibližně 1,5 clony. To znamená, že pokud byla naměřena expozice 1/500 při cloně 5,6,
Možná ti to pomůže? V létě jsem fotoaparát Mamiya M 645 1000S začal znovu intenzivněji používat. Nejprve jsem ale vyměnil matný sklíčko za velmi světlé. Od té doby potřebuji korekci o 3 DIN. Mohlo by to být i tvůj případ, že ti také nainstalovali světlejší matné sklíčko? Měření expozice zůstalo dodnes beze změny. Zdá se tedy, že je to normální.
S pozdravem Berthold