bernhardmangelsgmxde
Vzhledem k tomu, že tento papír má mít „velkou podobnost“ s papírem VC Select od Kentmere:
Někdy na jaře tohoto roku se začala šířit zpráva, že společnost Ilford přepracovala papír VC Select. Jak je na tom papír ADOX Easy Print? Týká se to již i tohoto papíru, nebo se to týkat bude v dohledné době? Nebo je ještě tolik na skladě, že budu moci i nadále pracovat podle svých dosavadních zkušeností, když si za půl roku koupím pár krabic? (Osobně jsem neměl žádné problémy s krabicí VC Select, která u mě ležela 5 let v poněkud neoptimálních skladovacích podmínkách... stačilo jen o něco déle provést expozici...)
S pozdravem
Bernhard
MirkoBoeddecker
Ahoj Bernharde,
výrobce (Ilford) se rozhodl, že rozdíly jsou tak nepatrné, že není nutné produkt dále označovat.
Tento materiál sami používáme v laboratoři pro kontaktní kopie a dosud jsme nemuseli na našem zařízení Heiland provádět žádné úpravy nastavení.
Objednáváme však vždy zásoby na celý rok najednou, abychom optimalizovali výrobní náklady.
S pozdravem,
Mirko
Buchtnix
Ahoj Mirko,
jaký profil papíru používáš pro easy print? S profilem Kentmere VC select jsem si vůbec neporadil.
S pozdravem Steffen
MirkoBoeddecker
Bernhard,
pracujeme s kanálem Kentmere. Všimli jsme si však, že u tohoto kanálu se program Heiland občas chová „vzpurně“ a rychle sklouzne do extrémů (gradace 0 nebo 5).
Pomůže to, když neskenujete celý obrázek, ale pouze ty části, které jsou pro snímek důležité.
S pozdravem,
Mirko