petraheisler
Cześć wszystkim :D
Ponieważ jestem tu nowa, chciałabym się krótko przedstawić:
Sama jestem laborantką i właśnie próbuję przenieść się ze Stuttgartu do Berlina <_<
Wybór laboratoriów w Berlinie jest co prawda ogromny, ale liczba laborantów też :angry:
Jeśli moglibyście podać mi kilka laboratoriów z „wewnętrznych źródeł”, byłabym oczywiście wdzięczna ;)
Cieszę się z każdej informacji :)
Bardzo dziękuję
Petra
MirkoBoeddecker
Petra,
czego dokładnie szukasz?
Wynajętego laboratorium, laboratorium kolorowego, laboratorium czarno-białego, pracy...?
Pozdrawiam,
Mirko
cfb_de
Jeśli chodzi o pracę, warto jeszcze wiedzieć, jaki rodzaj zawodu laboratoryjnego zdobyła ta osoba. Dla techników fotografii firma Schering nie byłaby dobrym wyborem, ale dla techników chemicznych lub asystentów farmaceutycznych – już tak. Jeśli uda się odpowiednio zaprezentować wiedzę z zakresu elektrochemii stosowanej, zdobytą podczas szkolenia na technika fotografii, można by nawet rozważyć pracę w Ludwigsfelde przy zakładzie KTL. Nie jest to praca w jej branży, ale dobrze płatna.
Warto by jeszcze wiedzieć, czy ma to być praca na pełen etat, z której da się wyżyć, czy wystarczy coś na pół etatu.
Bez wystarczających informacji nikt nie może tu udzielić sensownych wskazówek. Na razie to jak próba udzielenia odpowiedzi na forum Entengeschnatter.
Zawsze dziwi mnie naiwność, z jaką obecnie szuka się pracy: „Cześć, szukam czegoś, ale nie mówię, co potrafię”. Bzdura. Tak to nigdy nie działa.
A więc: opublikuj porządny profil, wtedy będzie można ci pomóc. Wcześniej to po prostu nie jest możliwe. A mając porządny profil, lepiej zwróć się do agencji pośrednictwa pracy, a nie tutaj.
Pozdrawiam,
Franz