niko1982
Ahoj!!
Koupil jsem si Beseler, konkrétně tento model: Beseler 23C II dual dichro S
Je dodáván s maskou pro formát 6x6, což mi vyhovuje, ale rád bych měl i masku pro formát KB.
Na eBayi jsem jednu našel, jmenuje se Beseler Megatrans Negativbühne. Chápu to správně, že se jedná o překlep a že se ta věc musí jmenovat Negatrans?? Vejde se mi to do zvětšovacího přístroje?
A ještě jedna obecná otázka:
Mohu s barevnou hlavou, u které jsou všechny barevné filtry vytočené, provádět expozici i na papíru s pevnou gradací? Nebo existují nějaká omezení?
Moc děkuji za pomoc!
S pozdravem,
Niko
bernhardmangelsgmxde
Stupeň ostrosti. Papír: V zásadě můžeš použít všechny filtry, nebo jen některé z nich... má to vliv pouze na expoziční čas.
MirkoBoeddecker
Negatrans se – v závislosti na řadě – hodí do modelů 23C a 45 MX. Většinou jsou však gumové řemeny už křehké.
Pravděpodobně ale máme ještě náhradní řemeny na skladě.
Plošná přesnost je taková průměrná, zato se to dá rychle zvládnout.
S pozdravem,
Mirko
niko1982
Moc děkuji!
Doporučil bys spíš Negtrans, nebo spíše klasickou negativní scénu se dvěma křídly na obou stranách?
S pozdravem!
MirkoBoeddecker
Pokud je to tvoje první podložka, rozhodně si pořiď tu standardní nebo skleněnou podložku o rozměrech 6x9.
Musíš být přece schopen pořizovat perfektní snímky ze všech filmů.
Negatrans selhává u filmů, které se vlní.
Skleněné podložky máme, myslím, ještě na skladě.
Jak vypadají ventilátory na tvém Dual Dichro?
Ještě nic nevibruje?
S pozdravem,
Mirko
niko1982
Ahoj Mirko,
je fajn, že tu někdo má v tomhle přehled ;) Díky!
Jaké další podstavce máte ještě skladem? A kolik stojí?
Je ještě něco, na co bych si měl dát pozor, a potřeboval bych třeba nějakou náhradní součástku?
Kdybych měl tu skleněnou scénu 6x9, jsou na ní takové posuvníky, že ji můžu zmenšit, nebo jak přesně to děláte? Jsou u vás na projekcích taky taková kolečka, která nejsou ostrá?
Můj ventilátor na hlavě je bílé ventilátorové kolo bez chlazení. Samotné kolo mohu na hřídeli posunout o 1 mm dopředu a dozadu. Jinak se tam nic neviklá. Možná bys mi mohl říct přesněji, kde by se to mohlo viklat.
Máte pro svůj Beseler vlastně transformátor, abyste mohli snížit napětí ze 110 V? Nebo jak to jinak děláte?
Díky předem =)