xpert911
Potřebuji poradit od skutečného odborníka na procesor Jobo, konkrétně model CPP2.
Už nějakou dobu mám použitý model CPP2 a technicky teď vše funguje skvěle.
Teď jsem chtěl vyvolat svůj první svitkový film v tomto procesoru s úplně novou nádrží RO-Tank 4322 a narazil jsem na několik problémů.
1. Když nasadím cívky přímo na držák (bez „ramínek“), jsou cívky stále o něco příliš hluboko, aby se nádrž dala vést bez kolísání. Používá se přece ten kroužek na plechovce na cívkách držáku, ne?
2. Když se pokouším nasadit plechovku, zůstává mezera mezi magnetem na ose a plechovkou. Střední vedení osy motoru je nějak příliš dlouhé nebo otvor na krabičce není dost hluboký. Když tam pověsím druhý magnetický kroužek, chybí vedení přes trn a krabička kvůli výškovému rozdílu (viz bod 1) při každém otočení sklouzne dolů... kolísá.
Co dělám špatně?
Je červená vanička případně namontována příliš hluboko?
Ta visí na krytu řídicí jednotky pod plastovou hranou... je to normální?
Musí případně ležet na plastové hraně?
Byl bych opravdu rád, kdyby mi to mohl objasnit někdo s trochou zkušeností a znalostí :))
Nejsem sice začátečník v laboratoři, ale rozhodně jsem začátečník v CPP2.
Zdravím
Dino
?
Magirus
K bodu 2: Ano, to je normální, u mě to dělá taky, ale mám jen CPE.
S pozdravem Bernd
Urnes
Ahoj.
Obvykle leží na podpěře samotná plechovka, nikoli kroužek. V přední části stroje bys měl mít dva čepy pro její seřízení a vzadu ještě jeden pro další podpěru. Podpěry Anus jsou určeny pro plechovky řady 2500, bez podpěr pro řadu 1500. Zda jsou staré plechovky RO kompatibilní, to ti z hlavy říct nedokážu. Co se týče spojky, měly by být. Jinak prostě zavolej do Joba.
Pozdravy, Sven.