Ne, bohužel ještě ne... A unikl mi i Liesegang Rajah V, ne kvůli penězům, ale protože jsem na cestách seděl za 56k modemem :lol:
Nemáš náhodou nějaký?
Pozdravy Alwin
Ahoj Alwine,
sondu pro Wallner nemám. Ale něco aktuálnějšího než Rajah (podle mě stejně nic pro 9x12) bych asi měl.
Ozvi se mi, pokud máš zájem.
Můj Ahel-1245 tu leží ladem, protože brzy budu mít stacionární Duku s L139. Toto zařízení nabízí:
- Kondenzorový zvětšovací přístroj (jedna čočka byla nahrazena vhodnou Fresnelovou deskou, originál by se dal koupit ve Francii)
- Stolní zařízení, přenosné (!)
- Deska s M39, vhodná až do 105 mm
- paralelogramový mechanismus pro zvětšování malých negativů bez kolize masky/sloupku
- měch s deskou zvládne až 105 mm, to pohodlně stačí na 50x50 z 6x6. Zhloubené desky se dnes ve Francii ještě dají koupit, levněji je ale asi vytočí místní zámečník v učňovské dílně z plného materiálu.
- Heiland upravuje kondenzátorovou hlavu na všechno možné, pokud jsou k dispozici peníze
Teufel prodával tento díl jako „1200“.
Zde do 20. 6., poté jinde. Zde zcela k mání, jinde pak za minimální nabídku, která nesmí být nižší než moje nákupní cena.
Tady s základovou deskou, jinde bez ní. O 105ce bychom se případně mohli domluvit.
Objektivy k tomu jinak nejsou, ale je tu funkční opálová lampa s výkonem někde mezi 100 a 150 W (teď to zrovna nehledám).
S pozdravem,
Franz