Nie, niestety jeszcze nie... A nawet model Liesegang Rajah V mi się wymknął, nie z powodów finansowych, tylko dlatego, że podczas podróży korzystałem z modemu 56k :lol:
A może ty masz taki?
Pozdrawiam, Alwin
Cześć Alwin,
Nie mam sondy do Wallnera. Ale mam coś nowszego niż Rajah (moim zdaniem i tak nie nadaje się do 9x12).
Daj mi znać, jeśli jesteś zainteresowany.
Mój Ahel-1245 stoi tu bezużyteczny, bo wkrótce będę miał stacjonarny Duka z L139. To urządzenie oferuje:
- powiększalnik kondensatorowy (jedna soczewka została zastąpiona odpowiednią płytką Fresnela, oryginał można kupić we Francji)
- urządzenie stołowe, przenośne (!)
- płytkę z M39, pasującą do 105 mm
- mechanizm równoległoboczny do powiększania małych negatywów bez kolizji z maską/kolumną
- miech pasuje do płytki do 105 mm, co spokojnie wystarcza na format 50x50 z 6x6. Płytki z zagłębieniem można dziś jeszcze kupić we Francji, ale taniej będzie chyba u wiejskiego ślusarza w warsztacie dla praktykantów, który wytoczy je z pełnego materiału.
- Heiland dostosowuje głowicę kondensatora do wszystkiego, co tylko możliwe, jeśli tylko są na to pieniądze
Teufel sprzedawał ten element jako „1200”.
Tutaj do 20.06., potem gdzie indziej. Tutaj całkowicie do negocjacji, gdzie indziej za cenę nie niższą od mojej ceny zakupu.
Tutaj z podstawą, gdzie indziej bez. W razie potrzeby możemy porozmawiać o modelu 105.
Obiektywów nie ma w zestawie, ale jest działająca lampa opalowa o mocy między 100 a 150 W (nie sprawdzam tego teraz).
Pozdrawiam,
Franz