Aha, dobře, díky!
Myslím, že to stejně nejdřív zkusím s RODINALem nebo (právě objednaným) Ilfosolem 3 (možná je to lepší, ne?). Možná pak budu mít lepší film, ale na druhou stranu se nemůže pokazit tolik věcí jako u úplně nového „systému“.
Kdo je A.A.?
Nejdřív fixovat a pak vyvolávat by taky měla být zábava :huh: ale mně se to zatím nikdy nestalo.
Díky
Fritz
Ahoj ještě jednou,
oh, promiň, teď jsem tu delší dobu nebyl, odpověď bude asi spu z, jak říká ten Latinář...
?, jo, Emofin je dvoukoupelový vývojka, ale to jsem myslel jen jako příklad, protože jsem s ním zrovna kalibroval Delta.
Co určitě funguje, ne-li lépe (a v každém případě s jemným zrnem), při „pravděpodobně“ podobném využití citlivosti, je základní vývojka od hostitele: ATM49. Takže pokud to nefunguje s touto, nebude to fungovat ani se sousední!
Ale je to zase jen příklad, prostě ten, který znám. Ploché krystaly nemusí mít rádi každou vývojku, to by se mělo vědět, ale ATM49 ano.
Mimochodem, při kalibraci Ilfordu 3200 se mi stala následující nehoda:
Nejdřív jsem nalil roztok 2!!!, 10(!) minut nic netušíc míchal a pak při nalévání zpět jsem si všiml chyby!
Místo toho, abych celý ten nepořádek vyhodil do koše, jsem prostě udělal, jako bychom si toho nevšimli, a pak tam nalil roztok 1 a znovu roztok 2
– a hle: strmá křivka s 1000 ISO! Jako by to byl push asi +2 (N+2). Někdy to zkusím s fotkami místo testovacích proužků. Zrno vypadalo každopádně zajímavě, nebylo jemné, ale ani rozmazané.
Hele, už jsi viděl ty bouřlivé fotky od A.A.?
Hezký víkend
Frank