RainerQ
Ahoj všichni (a zejména Mirko),
kdysi se přece mluvilo o nástupci starého modelu Agfa MCC. Dokonce už proběhly i první testy. Byl ten projekt zrušen?
Budu rád za jakékoli informace
Rainer
MirkoBoeddecker
Ahoj Rainere,
proboha: NE!
Projekt samozřejmě není zrušen. Díky, že jsi založil nové vlákno – připnu ho nahoru.
Vývoj produktu je hotový a proběhlo i rozšíření výroby – jenže se zatím nepodařilo najít vhodného partnera, který by potahoval barytový papír podle našich požadavků na kvalitu.
Zbývá tedy jen to udělat sami. To ale půjde až tehdy, až bude v provozu naše vlastní zařízení, a v tomto ohledu už všichni zúčastnění několikrát zjistili, že jejich počáteční optimismus ohledně plánů a specifikací nebyl na místě.
Chápu, že zvenčí to vypadá, jako by už bylo po všem. Ale tak to není – to ti mohu zaručit. Mezitím už běží Phönix (bývalý stroj K). První pokusy s vodno-želatinovými směsmi jsou naplánovány na příští týden.
S pozdravem,
Mirko
Andreas_23
- jenže se zatím nepodařilo najít vhodného partnera, který by potahoval barytový papír podle našich požadavků na kvalitu.
Ahoj Mirko,
proč to Inoviscoat nezvládne? Vždyť oni také vyrábějí MCP a ty je zmiňuješ jako možného partnera pro projekt Polywarmton.
S pozdravem,
Andreas
MirkoBoeddecker
Ahoj Andreasi,
to bohužel není pravda. Kdyby společnost Inoviscoat již zahájila výrobu MCP, mohli bychom nyní vyrábět i MCC.
Společnost Inoviscoat v současné době pro MCP vyrábí pouze emulze, nanášení provádí společnost Agfa – právě proto, že společnost Phönix zatím není schopna provádět potahování.
Dokud nebude Polywarmton připraven, zařízení samozřejmě běží.
S pozdravem,
Mirko
cfb_de
Ahoj Mirko,
buď k zákazníkům prostě upřímný a řekni jim pravdu: V současné době neexistuje na celém světě žádný výrobce povlaků, který by chtěl nechat prašný barytový substrát projít svými linkami. Zařízení ve Fotokemice se na to bohužel nehodí. Tato emulze je na to příliš složitá.
A ještě k té upřímnosti: Právě proto si s Inoviscoatem buduješ vlastní potahovací linku. To ale může ještě pár měsíců trvat.
Prostě to řekni!
Papír z testovacího stroje je totiž už teď velmi dobrý. Vylepši ten stroj tak, aby z něj šlo dostat alespoň šířku 30 mm. Pokud možno bez vad v lití.
Pak se zatím můžeme obejít bez vzkříšení z popela a okamžitě obsloužit základní trh. Například mě. Na začátek by mi stačily role. Moje role ADOX Vario Classic FB jsou už téměř spotřebované. V šířce 30 mm. Vánoční dárek v šířce 50 mm zatím jen 3 m.
Než se Phoenix znovu naučí létat, potrvá to ještě déle. Nedělejme si žádné iluze.
Promiň, vyklonil ses dost daleko z okna a já ti právě hodil záchranné lano kolem ramen. Je to blbý, když ostatní účastníci fóra mají o výrobě taky ponětí ;-)
S pozdravem,
Franz
RainerQ
Ahoj Mirko,
děkuji za rychlou odpověď. Tak to je ještě naděje... (škoda toho papíru)
Rainer
MirkoBoeddecker
Franzi,
promiň, ale úplně ti nerozumím.
Co přesně jsi teď řekl, co jsem předtím neřekl nebo co jsem řekl nejasně?
Pomoz mi to trochu ujasnit – pak se k tomu rád vyjádřím.
S pozdravem,
Mirko
cfb_de
Ahoj Mirko,
dosud chybí tvé prohlášení, že v současné době neexistuje žádný dodavatel povrchové úpravy pro MCC-Baryt.
Chybí také prohlášení, že hledáš dodavatele povrchové úpravy a že jako jedinou možnou variantu skutečně musíš zvažovat vlastní povrchovou úpravu.
Jasné termíny týkající se projektu MCC se také již několik měsíců neozývají.
Prosím, konečně uveď následující spolehlivé prohlášení: „My ve společnosti FOTOIMPEX musíme pro MCC nejprve vyvinout vlastní povlak. To potrvá xx měsíců.“
Je to tak těžké? Všechny proměnné ti přece zůstávají otevřené. Jen jasné prohlášení od šéfa by bylo velmi žádoucí.
Alternativně bys mohl dostatečně otestovat zkušební stroj, aby dodával produkty vhodné pro zákazníky. To by byl můj návrh na rychlé uvedení nového MCC na trh.
Odpověděl jsem na všechny otázky?
S pozdravem,
Franz
MirkoBoeddecker
Zatím jsi neuvedl, že v současné době neexistuje žádný dodavatel povrchové úpravy pro MCC-baryt.
Františku, to je
,
mírně řečeno
,
nesmysl. Od samého začátku jsem říkal, že MCC můžeme vyrábět až tehdy, až bude v provozu náš vlastní stroj, protože k tomu nemáme k dispozici žádnou alternativní možnost povrchové úpravy. Vzhledem k tomu, že jsi se aktivně účastnil i těch samých diskusí, opravdu mě teď toto tvrzení překvapuje. Pokud to nikdo jiný nedělá a náš stroj ještě neběží, v čem je pak rozdíl oproti tvému vyjádření?
Chybí také tvé prohlášení, že hledáš dodavatele pro nanášení povlaku a že ve skutečnosti musíš jako jedinou možnou variantu zvažovat vlastní nanášení povlaku.
Správně. Tak bych to totiž nikdy nevyjádřil. Od začátku bylo jasné, že MCC musíme nanášet sami a že pouze MCP může být nanášeno externě. Externí povrchová úprava MCC se dosud vlastně nikdy konkrétně neprojednávala. Pokud by se na tom něco změnilo, okamžitě bychom se do toho pustili. Jelikož jsem se k tomu ale nikdy nevyjádřil, nemohu to teď ani revidovat.
Jednoznačné termíny týkající se projektu MCC se dosud několik měsíců neozývají.
Správně. Poté, co jsem musel třikrát zrušit termín, protože nebylo možné dodržet termíny všech zúčastněných odborníků, sděluji nyní zásadně pouze status quo, které jsem viděl na vlastní oči, a odmítám jakékoli spekulace o budoucnosti. Aktuální status quo je uvedeno výše. Fénix už mocně mává křídly.
Prosím, konečně uveď následující spolehlivé prohlášení: „My ve FOTOIMPEXu musíme pro MCC nejprve vyvinout vlastní povlak. To potrvá xx měsíců.“
„My, InovisCoat a FOTOIMPEX, můžeme MCC povlakovat, pokud k tomu budeme mít k dispozici povlakovací zařízení.“ Kdy to bude, se dozvíte hned, až to bude aktuální.
Je to tak těžké? Všechny proměnné ti přece zůstávají otevřené. Jen jasné prohlášení od šéfa by bylo rozhodně žádoucí.
Snažím se co nejvíce, abych se vždy vyjadřoval jasně.
Alternativně bys mohl dostatečně vylepšit zkušební stroj, aby dodával produkty vhodné pro zákazníky. To by byl můj návrh na rychlé uvedení nového MCC na trh.
To je také možné, ale ne v navrhované formě. Vedení pásu není dostatečně široké. Zcela nové vedení pásu plus sušička by nebylo finančně realizovatelné, ale stroj na výrobu mezivelikostí je rozhodně stále častým úvahovým přístupem. Kdybych si mohl dovolit snít: 50 cm šířka lití, trojnásobná kaskáda, dávkování a odplyňování bez mrtvého objemu, 80 metrů sušícího úseku, zvlhčování zadní strany, umístěný na vlastním ocelovém trubkovém rámu v hale s obrovskými dveřmi, připravený k odvozu...... ahhhhhh. Znáš nějaký? ;-)
Všechny otázky zodpovězeny?
Totéž?
S pozdravem,
Mirko