MirkoBoeddecker
Zahájili jsme projekt zaměřený na oživení papíru Polywarmton.
Cílem je zjistit potenciální objem trhu, abychom mohli lépe odhadnout, zda je tento záměr realizovatelný.
Můžete se zaregistrovat na webových stránkách
Polywarmton a pomoci tak s oživením tohoto papíru.
Tam také najdete další informace.
Své dotazy můžete klást zde.
S pozdravem,
Mirko
cfb_de
To už je dávno vyřešené :rolleyes:
Včetně kritiky přednastavení výběrových políček, která neodpovídají potřebám uživatelů.
S pozdravem,
Franz
joepi
Ahoj Mirko,
nejprve děkuji za iniciativu, *ten* papír je opravdu škoda.
Otázka 1: Budete se snažit vylepšit detaily toho papíru? Například sklon k rozmazávání tonerem byl někdy otravný.
Otázka 2: protože nemám mrazák, nakupuji obvykle spíše menší množství najednou. Když ale počítám s potřebou na 2–3 roky (to by ten papír v suterénu měl přežít ;-), nasčítá se to na slušnou částku – kterou rozhodně nemám vždy hned po ruce. Proto bych údaje na webových stránkách omezil na „částku s vysokou pravděpodobností okamžité dostupnosti“ (odhadnutou na základě cen Ilfordu), aby to poskytlo základ pro plánování.
Otázka 3: Je mi jasné, že přesné časové údaje nejsou možné, ale s jakou dodací lhůtou by se mělo počítat (v letech)?
S pozdravem,
JP
MirkoBoeddecker
Franzi,
je dobře, že jsi napsal.
Kvůli chybě ve skriptu se totiž bohužel všechny registrace provedené přes německé webové stránky v době od včerejších 21:00 do dnešních 11:00 ztratily v propadlišti dějin.
Je mi to líto – před poslední aktualizací vše fungovalo bezchybně.
Pokud to někdo čte a jeho registrace spadá do daného časového období, prosím, proveďte ji znovu.
Množství jsem nyní v sekci malých množství nastavil variabilněji.
Dnes ještě v anglické části sloučím metrické a palcové velikosti.
S pozdravem,
Mirko
MirkoBoeddecker
JP,
to je dobrá otázka, na kterou jsem už čekal.
To, co právě provádíme, je v podstatě studie proveditelnosti. Vážně nepočítám s tím, že potřebné QM budeme mít pohromadě za pár dní. Myslím, že je budeme muset sbírat několik měsíců. Teď je ale přesto nejlepší čas začít, protože čím později začneme sbírat, tím déle to bude trvat.
V pozadí je již vše připraveno. Všechny zúčastněné firmy již vypracovaly cenové nabídky.
Technická realizace by mohla začít okamžitě a odhaduje se, že zařízení by mohla být v provozu v červenci, pokud by se dnes dal startovní signál.
Poté by začala zkušební fáze. Pak se relativně rychle ukáže, zda to bude hladký průběh, nebo zda to bude obtížné. Pokud by to bylo příliš obtížné, museli bychom to přerušit, respektive to bude záviset na tom, kolik zpětné vazby jsme do té doby dostali (tedy zda je zvýšení rozpočtu v rámci možností, nebo ne).
Odlévací zařízení bude v každém případě hotové dříve a MCC se také dostane na trh dříve.
Projekt Polywarmton je z hlediska časového rozvrhu, co se týče našich kapacit, jasně až za MCC.
Konkrétně: za předpokladu dosažení cíle v předběžných registracích a hladkého průběhu při opětovném spuštění kotle počítám s přibližně jedním rokem do prvního odlitku.
Ale prosím, berte tento projekt tak, jak je. V současné době prověřujeme jeho proveditelnost!
Neřekl jsem, že to zvládneme levou zadní. Jinak bychom přece nemuseli spouštět takovýto projekt předběžných registrací.
S pozdravem,
Mirko
Urnes
Ahoj Mirko,
jde teď jen o Baryt, nebo se na obzoru (...v daleké budoucnosti...na konci galaxie) objeví zase i varianta RC? Moje zásoby z poslední záchranné akce se totiž pomalu tenčí.
S pozdravem Sven.
MirkoBoeddecker
Ahoj Svene,
zatím jde o to odhadnout, zda je celý projekt vůbec realizovatelný.
Pokud se zaregistruje dostatek lidí, přesun výroby emulzí proběhne hladce, oživení výroby bude úspěšné a spustí se výroba barytového papíru, pak můžeme začít uvažovat o objemu trhu pro RC a případně jej přidat, pokud se to vyplatí.
S pozdravem,
Mirko
martinhampf
Ahoj Mirko,
existuje nějaká stránka, kde bych si mohl prohlédnout aktuální „hlášení o výšce hladiny“?
S pozdravem
Martin Hampf
MirkoBoeddecker
Ahoj Mirko,
existuje nějaká stránka, kde bych si mohl prohlédnout aktuální „hlášení o hladině vody“?
S pozdravem
Martin Hampf
Ahoj Martine,
bohužel zatím ne. Hladina ještě nedosáhla první značky, ale neustále stoupá.
S pozdravem,
Mirko
sputnik
Ahoj Mirko,
jelikož od tvého posledního příspěvku už uplynulo několik dní, dovolím si zeptat:
To se stále ještě nepodařilo dosáhnout první úrovně?
Včera jsem si zase pověsil kopii PW14 a musel jsem si utřít slzu. Variotone, MG WT a MCC se mi prostě moc nelíbí a Fomatone bohužel také není žádná náhrada.
S pozdravem do Alte Schhauser,
Siegfried
MirkoBoeddecker
Ahoj Mirko,
jelikož od tvého posledního příspěvku už uplynulo několik dní, dovolím si zeptat:
Ještě pořád jsi nedosáhl té první úrovně?
Včera jsem si zase pověsil kopii PW14 a musel jsem si utřít slzu. Variotone, MG WT a MCC se mi prostě nějak nelíbí a Fomatone bohužel taky není zrovna náhrada.
S pozdravem do Alte Schönhauser,
Siegfried
Siegfriede,
úrovně sice ještě není úplně dosaženo, ale mezitím jsme už tajně začali.
Ovšem pak nám do toho vlezly problémy se scale-upem u AP 400. Naše zdroje jsou omezené, protože už roky vkládáme do sortimentu víc peněz, než z něj vytěžíme (nebojte se, s odstupem let se to vyplatí, ale prostě můžeme pořád pořádně makat jen na jedné stavbě).
Jakmile bude Pan 400 na trhu, „pánové zdroje“ se opět více zaměří na PW.
Mezitím ještě 2–3krát šroubuji na kotli, ale to je spíše kosmetická záležitost a momentálně nás to nijak výrazně neposouvá vpřed.
S pozdravem,
Mirko
Patrick
Ahoj Mirko, i já patřím mezi (snad) mnoho těch, kteří s velkým nadšením očekávají „nový“ Polywarmton. Samozřejmě každý chápe, že takový velký projekt vyžaduje čas a že je třeba stanovit priority. Lituji však nedostatečné komunikace na blogu Polywarmton ohledně případného pokroku a skutečnosti, že na blogu lze pouze číst několik zpráv, ale není možné přidávat vlastní komentáře ani klást otázky. Bylo by možné dostat informace o něco později nebo oficiálně znovu aktivovat toto fórum? Myslím si, že kdybychom měli lepší představu o tom, v jaké fázi se projekt nachází a kolik lidí se přihlásilo, přimělo by to některé fanoušky Polywarmtonu k tomu, aby si předobjednali více papíru a posunuli tak celý projekt o pár kroků dál...
Patrick.
MirkoBoeddecker
Patricku, přátelé Polywarmtonu,
v tuto chvíli je celý projekt bohužel pozastaven, dokud nedokončíme Pan 400.
S filmem jsme narazili na neočekávané potíže a všechny naše kapacity jsou nyní plně vytíženy, protože do výzkumu jsme již investovali značné finanční prostředky.
Jakmile se film dostane na trh, budeme se dále věnovat Polywarmtonu.
S pozdravem,
Mirko
Sandra
Ahoj Mirko,
můžu tě taky „otravovat“? Taky mi PWT chybí a byla bych nadšená, kdyby se zase objevilo na trhu. Tim Rudman už ve svém newsletteru prozradil, že hledáte někoho, kdo by ten papír potahoval na částečný úvazek :P
Zajímalo by mě, jestli by byl nosný papír stejný jako tenkrát, tedy silný jako karton. Variotone je o něco tenčí, nebo se mi to jen zdá?
No, každopádně dál držím palce, aby se projekt znovu rozběhl.
S pozdravem
Sandra
Gast
Aktuální informace: http://www.polywarmton.com/page6/page6.html
sputnik
Aktuální stav: http://www.polywarmton.com/page6/page6.html
Jak? Co je to cena stříbra? – Borgerding. K tabuli! :D
pittyman
Ahoj Mirko,
chtěl bych se zeptat, jak to vypadá s projektem Polywarmton.
Jsou nějaké novinky, nebo je to momentálně odsunuto na druhou kolej?
Dirk
MirkoBoeddecker
Momentálně to trochu poskakuje, ale zatím se to ještě skrývá za PAN 400.
Nejdřív jsme museli dokončit stavební práce, abychom se mohli posunout dál.
Jakmile bude k dispozici něco, o čem by se opravdu vyplatilo informovat, ozvu se znovu.
S pozdravem,
Mirko
MirkoBoeddecker
pittyman
Drž se, Mirko, už se nemůžeme dočkat toho Poywarmtonu!!