usethenet Ahoj všichni, mám dva filmy Agfa APX Pro, jeden s citlivostí 100 a druhý 400 ASA. Na tom s citlivostí 400 je navíc uvedeno „Agfapan“, na tom s citlivostí 100 ne. Bohužel mám k dispozici pouze vývojku Kodak T-Max, protože většinou pracuji s filmy T-Max. Můj dotaz zní: Ví někdo, jaké jsou doby vyvolávání pro tuto kombinaci filmu a vývojky? Hledal jsem to už na internetu, ale bohužel jsem nic nenašel. Nebo by se APX neměl vyvolávat s T-Maxem a proto jsem nenašel žádné tabulky? Chtěl bych se ale vyhnout tomu, abych kupoval speciální vývojku jen kvůli vyvolání dvou filmů. Předem moc děkuji a s pozdravem usethenet
joram Nebo tady: http://www.digitaltruth.com/devchart.html – tam jsou také údaje, podle kterých jsem APX už vyvolával v TMAXu, to sedí.
usethenet Moc vám oběma děkuju!!! :D To mi už pomůže vyvolat ten film s citlivostí 100 ASA. Doba vyvolávání pro film s citlivostí 400 je ale protichůdná. :( Na Phototecu uvádějí 6,5 min. (20 °C; G 0,62; 1 min. převrácení), na digitaltruth.com jsou uvedeny dvě hodnoty: 7 min. a 12 min. (20 °C). Pravděpodobně 7 min. pro starou verzi a 12 min. pro novou. Údaj u Phototecu platí pro starou verzi, u nové jsou zobrazeny pouze čárky. Jak vůbec poznám, zda se u filmu 400 jedná o novou nebo starou verzi? Otázky, otázky :rolleyes: Srdečné pozdravy usethenet
joram Jak se vůbec pozná, jestli je ten film 400 nová nebo stará verze? Otázky, otázkyNa kazetách je uvedená webová stránka, možná by ses na ni měl podívat, myslím, že se verze liší v kódu, alespoň u Tmax od Kodaku to tak je.