Sandro
Chtěl bych si takový stroj pořídit. Může mi někdo poradit ohledně tohoto stroje? Je třeba na něco dávat pozor? Má někdo takový stroj? Návod už mám.
S pozdravem, Sandro
Wolf_XL
...nejprve bych zkontroloval, zda jsou všechny lahve s chemikáliemi a hadicovými přípojkami v bezvadném stavu. Dále by měly být k dispozici také podpěry pro jednotlivé nádrže. Jinak bych se vyvaroval zašpiněných a zaprášených kusů. Situace s náhradními díly není zrovna růžová… Nejlepší by byl exemplář od zámožného hobby fotografa, který s ním jen jednou za rok projel své dovolenkové diapozitivy.
Sandro
To bych si rád koupil: Číslo položky na eBay: 201835811370
Wolf_XL
...já osobně bych se tomu vyhnul – už jen kvůli popisu – to je přece jen žvanění, kterým se prodávající od samého začátku zbavuje jakékoli odpovědnosti za funkčnost přístroje... Už jen ten špinavý pruh na pravé polovině nevěstí nic dobrého – buď byl ten přístroj v nepřetržitém provozu a je teď odpovídajícím způsobem ošoupaný, nebo předchozímu majiteli byl stav toho krámu jedno... A originální chemické lahve s hadicovým připojením jsem taky neviděl...
Sandro
Nejsou to náhodou lahve na chemikálie?
Sandro
.
Wolf_XL
...mně připadají nějak jako podomácku vyrobené – podívej se na stranu 13, bod 5.4 v návodu k použití – tam uvidíš, jak mají ty láhve vypadat...
€
P.S. Proč je zrovna ta fotka s lahvemi na rozdíl od ostatních fotek výrobku neostrá a nevýhodně nasnímaná??? Požádej prodejce, aby ti poslal fotku lahví mimo stroj...
Sandro
Tak jsem se znovu ozval prodejci. Uvidíme, jak to dopadne. S tímto přístrojem chci vývoj svých filmů Super 8 téměř úplně automatizovat. Budu o tom zde informovat. Dozvíte se, jak přesně to udělám.
Sandro
Bohužel jsem ten přístroj nedostal. :( Ale teď se zabývám jiným. Jde o Jobo ATL 3. Kde najdu k němu návod k použití v němčině?
Sandro
Na co si mám dát pozor při nákupu ATL 3?
Wolf_XL
...podle stejných kritérií jako u modelu ATL 2000 – to znamená, že všechny součásti specifické pro daný stroj, jako jsou láhve, přípojky a hadice, by měly být v přijatelném stavu. Stručně řečeno: stroj by měl být v provozuschopném stavu a neměl by obsahovat žádné provizorní úpravy...
Sandro
Je prakticky jako nová. Jenomže už přes 10 let nebyla v provozu.