RalfAusDrols
Ahoj analogis,
hledám radu, kde sehnat pevné nulové filtry do zásuvky Durst M 370 BW. Zásuvka má šířku maximálně 8,5 cm, takže běžné filtry o šířce 8,9 cm se tam nevejdou. Mohl bych vzít fólie a je oříznout, ale to mi přijde příliš pracné. Alternativně bych mohl použít ten, který se přišroubuje pod něj, ale k čemu bych pak měl tu zásuvku?
Má někdo pro mě tip na zdroj?
S pozdravem Ralf
cfb_de
Ahoj Ralfe,
tyhle filtry jsou tak velké právě proto, aby se daly oříznout na míru. To je vlastně běžná praxe a výsledek není nijak příliš volný.
Při manipulaci s filtry ale dávej pozor, aby se na ně nedostala vlhkost ani otisky prstů.
Jako alternativu k drahé montážní sadě můžeš také vyjmout červený filtr z držáku a nasadit na něj filtry. Větší červenou filtrační fólii by mělo být také snadné sehnat (odpadní kus červeného DCfixu z tiskárny, komerční produkty). Výhodou „řešení s červeným filtrem“ je to, že se filtry dají bez obav uchopit za okraj.
Zásuvka na filtry měla a má u mě vždy jen jediný účel: v případě potřeby se na IR blokovací filtr, který se v ní vždy nachází, nasadí skleněný šedý filtr.
S pozdravem,
Franz