RalfAusDrols
Cześć analogis,
szukam porady, gdzie mogę dostać solidne filtry zerowe do szuflady w Durst M 370 BW. Szuflada ma szerokość maksymalnie 8,5 cm, więc standardowe filtry o szerokości 8,9 cm nie pasują. Mógłbym użyć folii i ją przyciąć, ale to dla mnie zbyt kłopotliwe. Alternatywnie mógłbym przykręcić filtr pod spodem, ale po co mi wtedy ta szuflada?
Czy ktoś zna dla mnie źródło zaopatrzenia?
Pozdrawiam, Ralf
cfb_de
Cześć Ralf,
Te elementy są tak duże właśnie po to, żeby można je było przyciąć na wymiar. To właściwie standardowe rozwiązanie i nie jest zbyt luźne.
Podczas obchodzenia się z filtrami pamiętaj jednak, że nie lubią one ani wilgoci, ani odcisków palców.
Alternatywą dla drogiego zestawu do montażu pod filtr jest wyjęcie filtra czerwonego z uchwytu i nałożenie na niego filtrów. Większą folię filtra czerwonego również powinno być łatwo zdobyć (odpady czerwonego DCfix z drukarni, produkty komercyjne). Zaletą „rozwiązania z filtrem czerwonym” jest to, że można spokojnie dotykać filtrów po krawędziach.
Szuflada na filtry miała i ma u mnie zawsze tylko jeden cel: w razie potrzeby można na nią założyć szklany filtr szary na zawsze znajdujący się w niej filtr blokujący promieniowanie podczerwone.
Pozdrawiam serdecznie,
Franz