- Ještě jedna foťák? To už jsou ale TŘI ;) Je tam třeba nejlepší nějaká špičková zrcadlovka?
Nemáš si přece pořizovat další, ale jen porovnávat :lol:
- Zkoušel jsem všechno, vždy stejný motiv, někdy jednotný, někdy ne. Také různé clony a objektivy... ale VŽDY stejná měřicí vzdálenost.
Zkus to znovu s opravdu rovnoměrným povrchem (šedá karta)!
- Jo, vlastně jsem chtěl zůstat u jednoho fotoaparátu, ale říkal jsem si, že když už jich mám 3 a k tomu ještě přes 10 objektivů, tak bych mohl podle filmu použít ten jeden nebo druhý...např. jeden s barvou, jeden bez.
Jasně, ale na to vlastně stačí dva, ne? ;)
- hmm, s externím expozimetrem prostě nemáš ten „automatický luxus“ fotoaparátu :lol:
Automatika je přece pro uživatele XP2 nebo CN400. ;)
Když vložím Agfa APX 100, s každým fotoaparátem udělám snímek na 100 ASA a pak vyvolám v Agfa RODINALu při přesně dané teplotě a čase, měl bych dosáhnout přesně těch 100 ASA filmu, ne? Takhle určitě zjistím, který fotoaparát má nejpřesnější expozici, ne?
Negativní filmy jsou opravdu velmi nenáročné ve srovnání s diapozitivními filmy, co se týče expozice. K tomu přidej, že tvůj teploměr, tvé měrky, tvůj rytmus míchání, tvé hodiny nemusí nutně dávat stejné hodnoty jako ty v testovací laboratoři Agfy...
Raději si pořiď levný film pro diapositivy!
Pokud jsou ty dva AC3 srovnatelné, tak se zaměř na ten...
Pozdravy
Henning