Plast asi není zrovna nejlepší volba. Zkus to s lékárenskými lahvemi.
No, kde mám sehnat lékárenskou láhev, do které se vejdou 2 litry :D
Mně přišla taková hnědá láhev „Hohes C“ docela vhodná... navíc ji lze stlačit, takže v ní nezůstane žádný vzduch.
Vyvolávání filmů je nuda.
Jo, to je pravda... hlavně proto, že nic nevidíš a můžeš to udělat jen jednou :D Myslel jsem tím ale, že se velmi zřídka stává, že bych chtěl mít VŠECHNY snímky na filmu tvrdé nebo měkké. Vlastně bych mohl vždycky převinout... když pak chci ostrý snímek, tak ho „pushnu“ a u měkkého snímku ho „pullnu“... tedy při focení podexponovat nebo přeexponovat :) ale to určitě tak nebude fungovat... myslím, že buď, anebo :)
Pokud chceš mít ten pravý punkový look z 80. let, kopírovali tehdy své negativy několikrát na kancelářské kopírce.
Ne, ne, tak extrémní to není :)
Mám rád hlavně dva druhy fotek:
[color="#FF0000"]
U portrétů nebo fotek modelek, kde se dá hezky hrát se světlem, se mi líbí tenhle kontrast:
[/colo
Optimální fotka...Pro mě není příliš měkká ani příliš tvrdá
(omlouvám se za obsah fotky, ale je to prostě perfektní fotka :rolleyes: )
[color="#FF0000"]
Pro fotky venku nebo úplně normální každodenní fotky s přáteli se mi zase líbí tvrdší fotky:
[/colo
Mírně tvrdá
Tvrdší
Nejtvrdší
Podle mých představ je první fotka (s tou ženou) teď měkká a optimální. Nevím, jak to vidí ostatní... prostě se mi líbí, když některé detaily (např. pihy, vrásky atd.) na fotce zmizí. Ale kdo dosud pracoval jen s ATM49, ten o takových fotkách jen sní :( Tahle fotka je mimochodem vyvolaná v xtolu...proto jsem si tu vývojku teď objednal :D
Poslední tři snímky jsou pořízeny na „Technical Pan“ B)
Nejvyšší kontrast, jaký se mi s mým ATM49 podařilo dosáhnout, je na této fotce, kterou jsem vyvolal:
[PŘÍLOHA NENALEZENA]
Musím ale přiznat, že pozadí je opravdu špatně zvolené :-D
Z ATM49 teď vycházejí jen fotky, u kterých si člověk myslí, že do vývojky přimíchali čokoládu :-D I když jsem v ní vyvolal teprve 4–5 filmů... a to ještě rozdělených na 2 litry :)
Tak, teď k cfb_de (právě jsem si přečetl odpověď):
Nejprve díky za odpověď.
Ach, tyhle lahve si můžu prostě koupit v lékárně? Tak si je pořídím.
Co se týče RODINALU, taky jsem o tom přemýšlel... ale pak jsem o něm četl tolik špatného, že jsem raději sáhl po Xtolu :) I když bych opravdu raději použil tekutý koncentrát. Vlastně jsem četl, že zrovna RODINAL NENÍ vhodný pro push a že dělá extrémně hrubé zrno :lol:
Jo, metráž by pro mě byla nejlepší a Fomapan 100 mě naprosto přesvědčil (alespoň při JEDNOM vyvolání). Ale tam si říkám, jak mám ty kousky filmu v foťáku vyměňovat :lol: Dají se tam použít staré kazety? Myslím, že nejsou 100% světlotěsné. Nebo existují speciální kazety, které se dají opakovaně otevírat?
A teď obecně: Omlouvám se za tenhle dlouhý román :)
Pozdrav
Andi