joe42
Ahoj všichni,
při hledání chemikálií pro RA-4 jsem narazil na sadu ADOX RA-4. Má někdo zkušenosti s jejich použitím v průtokovém vývojce? (Upravený RCP 20) Doba průchodu v každé lázni je 65 sekund, dá se toho dosáhnout úpravou teploty? (Nižší než 38 stupňů?) Jak je to se skladovatelností hotového roztoku? (V nepropustných lahvích s Protectanem)
Předem moc děkuji
Jü
MirkoBoeddecker
Ahoj Jörgu,
vyzkoušel jsem tu sadu s RCP (šedou). Mohl jsem ale nastavit teplotu i rychlost, takže už si přesně nepamatuji, jaké nastavení jsem nakonec zvolil.
Nebyly s tím ale žádné problémy. 38 stupňů plus minus dva stupně a rychlost někde uprostřed.
Trvanlivost nebyla horší než u jiných chemikálií, za předpokladu, že roztok nerozpouštíš vždy v přístroji.
Pokud ano, je to také možné, pokud přístroj dostatečně čerpá regenerátor (jednoduše řečeno: pokud se používá).
Po vypuštění a ionizaci přípravkem Protect se roztok uchová několik týdnů i bez „osvěžení“.
S pozdravem,
Mirko
PS: Chemikálie RA-4 pochází od velkého zeleného výrobce chemikálií RA-4 a je úspěšně používána v tisících minilaboratořích Frontier.
joe42
Ahoj Mirko,
u mého RCP se bohužel dá regulovat jen teplota.
Zatím jsem vyvolával jen v misce s Duliprintem, tam těch 5 sekund navíc nevadilo (alespoň pro mě ne). Taky si myslím, že 2 stupně nahoru nebo dolů a 5 sekund navíc na výsledku nic nezmění. Jen jsem si nebyl úplně jistý.
S pozdravem