RTK
Być może wielu z nas boryka się z tym samym problemem w przypadku koszulek do wydruków ADOFILE – są one nieco za małe na tradycyjne arkusze papieru o wymiarach w calach.
Czy planujecie wyprodukować koszulki do wydruków ADOFILE o nieco większych rozmiarach? Obecnie pojawia się problem, że arkusze papieru o wymiarach w calach nie mieszczą się w koszulkach bez niewielkiego przycięcia. Wymiary arkuszy papieru w calach są następujące:
- 9,5" ~ 24,1 cm
- 12" ~ 30,5 cm
- 16" ~ 40,6 cm
Zmierzyłem wewnętrzne wymiary kieszeni koszul ADOFILE w następujący sposób:
- koszulka 24x30 (FP124) = 24,3 x 30,5 cm
- Koszulka 30x40 (FP130) = 30,3 x 40,6 cm
Oba te rozmiary są nieco za ciasne na wydruki. Zwłaszcza w przypadku grubych papierów z podłożem z włókien konieczne jest przycięcie, aby włożyć wydruk do koszulki bez marszczenia się wydruku. Dodanie około +5 mm do obu wymiarów powinno rozwiązać ten problem.
Czy w przyszłości możliwe jest wyprodukowanie nowej partii rękawów o nieco większych wymiarach (kiedy?), czy też problem ten został już rozwiązany? Moje obecne rękawy zostały zakupione 2-3 lata temu.
A co z większymi rozmiarami koszul – czy planujecie produkcję koszul również dla formatów papieru 40,6 x 50,8 cm i 50,8 x 60,9 cm? Ja i prawdopodobnie wiele innych osób będziemy potrzebować tych większych rozmiarów.
Pozdrawiam,
RTK
MirkoBoeddecker
RTK,
dziękujemy za Twój wpis.
Wymiana formy jest tak kosztowna, że obecna sprzedaż niestety nie uzasadnia tej inwestycji.
Większości osób nie przeszkadza przycięcie wydruków o kilka milimetrów. Poprawia to również płaskość większości wydruków.
Dodamy jednak tę informację jako komentarz do opisu naszego produktu. Jest to więc bardzo dobra sugestia z Państwa strony.
Kompletne książki (w formacie pionowym) sprzedają się bardzo dobrze i w ostatnich latach udało nam się zwiększyć ich rozmiar.
Z poważaniem,
Mirko
RTK
Mirko,
Dziękuję za odpowiedź.
Tak, zazwyczaj krawędzie wydruku są nieco przycinane, ale nie zawsze. To irytujące, że rozmiary koszulki i wydruku nie pasują do siebie idealnie.
A co z większymi rozmiarami rękawów dla papierów o wymiarach 40,6 x 50,8 cm i 50,8 x 60,9 cm (+ 5 mm!); czy planujecie rozpocząć ich produkcję?
Pozdrawiam,
RTK