MirkoBoeddecker V našem internetovém obchodě máme nový způsob platby: Sofortüberweisung. Jedná se o dobrý kompromis mezi uživatelskou přívětivostí a poplatky. Pokud zvolíte Sofortüberweisung, budete přesměrováni na stránku poskytovatele sofoertueberweisung.de, kde zadáte své bankovní údaje, přihlásíte se pomocí PINu a převod potvrdíte pomocí TAN kódu. Zadání bankovních údajů a částky je automaticky předáno z našeho obchodu, nemusíte nic dalšího zadávat. Celý proces trvá méně než minutu a vše je hotovo. Vrátíte se zpět do obchodu a objednávka je schválena. Pokud je zboží skladem, můžeme jej okamžitě odeslat. Z našeho pohledu je tento způsob platby vhodnější, pokud nemáme k dispozici povolení k inkasu. Sofortueberweisung funguje také ve Švýcarsku a Rakousku. Sofortüberweisung je pro uživatele bezplatná (kromě poplatků za vedení účtu u jeho banky). S pozdravem, Mirko
kugelfisch Ahoj Mirko, svůj PIN a TAN zadávám pouze ve své bance a rozhodně ne na nějaké jiné stránce. Stejně tak nedávám pošťákovi klíč od domu, aby mi mohl balíček nechat přímo v bytě. Uvažovali jste někdy o platbě kreditní kartou nebo přes PayPal? S pozdravem Alex
MirkoBoeddecker Ahoj Alexi, při platbě přes Sofortüberweisung zadáváš svůj PIN přímo u své banky. Systém internetového bankovnictví tvé banky je do toho integrován. Tento způsob platby se nyní bude stále častěji nabízet, protože provize se pohybuje v rozumných mezích (pod 1 %). V budoucnu budeme přijímat i kreditní karty, ale s tím spojenou nehoráznou 5% provizi budeme muset účtovat zvlášť. Trh s fotografickými produkty je tak silně konkurenční, že nemůžeme a nechceme provést obecné 5% zvýšení cen jen proto, abychom pokryli tyto dodatečné náklady. Celkově vedou PayPal a kreditní karty k vyšším cenám pro spotřebitele. V tom totiž vlastně nevidím žádný smysl. Ve většině zemí světa se provize za platby kreditní kartou pohybuje pod 2 %. Pouze v Německu se již desítky let tvrdohlavě účtuje 4 % a spotřebitelé to poslušně platí. K tomu se přidává ještě 1 % za platební bránu (např. Ipayment) = 5 %. To je více, než vyděláme na mnoha filmech..... Kdo nemá rád Sofortüberweisung, může samozřejmě i nadále platit předem nebo inkasem. Jen to pak za určitých okolností nemusí být tak rychlé a nemůžeme odeslat zboží ještě ten samý den. S pozdravem, Mirko
kugelfisch Ahoj Alexi, při platbě přes Sofortüberweisung zadáváš svůj PIN přímo u své banky. Systém internetového bankovnictví tvé banky je do této služby integrován. ...Ne, to není pravda. PIN kód je třeba zadat na stránce sofortueberweisung.de.
VolkerSchulz Kdo využívá internetové bankovnictví s kartou HBCI, nemá k dispozici kód TAN. Z tohoto důvodu může službu Sofortüberweisung využívat pouze omezený okruh zákazníků. Vždy vše v pořádku! Volker
mdeutgen Sdílím obavy ostatních respondentů. Samozřejmě jsou poplatky za PayPal a kreditní karty v Německu nehorázně vysoké, ale mám kvůli tomu hned zapojit další portál, kterému mám svěřit své údaje? Ne, děkuji! Při objednávkách budu i nadále sázet na platbu předem, protože se mi vlastně málokdy stane, že bych potřeboval materiál ze dne na den. A pokud by k tomu opravdu došlo, DHL mi to určitě zkomplikuje, protože minule jim to trvalo tři dny (včasech), než se zásilka dostala z Berlína do FZ30 v Hannoveru. Naopak převod z mé banky byl proti očekávání připsán u Impexu ještě v noci. Trochu převrácený svět, že? S pozdravem, Martin
VolkerSchulz Dosud jsem vždy platil inkasem z účtu. U společnosti FOTOIMPEX to vždy fungovalo bez problémů a je to rozhodně nejvýhodnější řešení. Nemám chuť platit vyšší ceny, abych uhradil dodatečné náklady, které vznikají v souvislosti s PayPalem a podobnými službami. A moje objednávky jsou odeslány ihned po zadání. Vždycky vše v pohodě! Volker