phil Ahoj! Chtěl bych nechat opravit svůj Rolleiflex, zřejmě se zasekla závěrka. Dlouhé expozice trvají mnohem déle, než by měly. Má někdo tip na nějakou schopnou opravnu? Na Googlu jsem našel „classic-camera“, ale ta firma sídlí ve Švýcarsku. S pozdravem Phil
phil Děkuji za tip! Bohužel francouzsky neumím, takže pokud už budu muset poslat svůj fotoaparát přes celou Evropu, asi se obrátím na camera-service.ch. Právě jsem mluvil s panem Fabiem z Classic Camera Repair a udělal na mě dobrý první dojem. Má někdo zkušenosti s touto opravnou? S pozdravem Phil
Gast Ahoj Phile, U firmy Paepke v Düsseldorfu jsem už nechal kompletně zrevidovat tři fotoaparáty Rolleiflex! Po opravě byly jako nové! Paepke: http://www.tronagent.de/ S pozdravem Wolfgang
Wolfram Dobrý den, mám dvě otázky ohledně fotoaparátu Rolleicord Mod. 2: 1. K čemu slouží ten hliníkový knoflíček za kolečkem pro nastavení vzdálenosti? 2. Měl by se napínací páčka závěrky po napnutí pružinou vrátit do spouštěcí polohy? Tak jsem si to pamatoval. Děkuji předem. S pozdravem Wolfram
Wolfram Dobrý den, ještě jedna otázka pro odborníky: Má fotoaparát Roleicord Mod. 2 patici pro blesk typu X nebo M? Pro žárovkové nebo elektronové blesky? Děkuji.
AndreasAchermann Odpovídám sice s zpožděním, ale: Fabia vřele doporučuji! Bydlím poblíž, tak jsem se k němu zastavil se starým fotoaparátem Asahi-Pentax Spotmatic. Má profesionálně vybavenou dílnu a je to odborník (viz webové stránky). A navíc je to vášnivý historik fotoaparátů; za dvě hodiny se odtamtud ani nehnete. Vlastně je to škoda, měl bys ten fotoaparát poslat... :-)
phil V březnu budu pravděpodobně ve Švýcarsku. Pak budu moct fotoaparát odevzdat osobně na některé ze švýcarských pošt. Moc děkuji za odpověď! Měl jsem stejný dojem jako ty, i když jsem s Fabiem mluvil jen po telefonu. S pozdravem Phil