mdeutgen
Witam,
Tak, skorzystałem z funkcji wyszukiwania i znalazłem to pytanie w innym wątku sprzed trzech miesięcy, ale moim zdaniem nie zostało ono wyjaśnione:
Czy ktoś mógłby podać czasy nawożenia dla odmiany PlusX w ATM 49, najlepiej w uprawie 1+1? Ani ulotka dotycząca ATM 49, ani DIGITALTRUTH, ani kalkulator czasów wegetacji Petera Löflera nie podają tutaj żadnych danych.
W związku z tym nasuwa mi się pytanie, czy ta konfiguracja w ogóle jest kompatybilna? Nie widzę żadnego powodu, dla którego miałaby nie być!
Martin
Gast
Witam,
Wydaje się, że model ATM 49 jest identyczny konstrukcyjnie z modelem Calbe A49: rozcieńczenie 1:1 przez 11 minut
www.hobbyphoto-forum.de/t796f35-Kodak-Plus-X-sw-Film.html
Pozdrawiam
Wolfgang
HenningH
Cześć,
To prawda, że wtedy wywoływałem film 11min w roztworze A49 1+1 (przez pierwszą minutę w sposób ciągły, a potem co 30 sekund); negatywy nadal wyglądają dobrze i bez problemu udało mi się uzyskać kilka dobrych odbitek. Ale nawet przy najlepszych chęciach nie potrafię już powiedzieć, skąd wziąłem te 11 minut... :angry:
Więc potraktujcie to jako pierwszy punkt odniesienia, ale nie bijcie mnie, jeśli gamma będzie zupełnie nie na miejscu.
Pozdrawiam serdecznie
Henning