Hmm... Zatím mám s touto vývojkou ale velmi dobré zkušenosti. A už jsem si na ni „zvykl“. Přechod na novou vývojku by znamenal, že bych nejdřív musel znovu vyfotit pár zkušebních filmů. Na to se mi zrovna nechce. Navíc bych pak musel znovu přepočítat všechny časy (filmy, teploty, push faktory) Pro Ultrafin jsem to jednou propočítal a hodnoty se potvrdily, tzn. že existuje určitá „stabilní základna“, na kterou se mohu spolehnout. U RODINALU nevím, jak dlouho ještě bude k dispozici (kvůli Agfě a tak). Dřív jsem od Agfy měl ATOMAL... ten už se taky nedá sehnat, proto jsem před časem přešel na Ultrafin Plus. Možná to není žádný zázračný elixír. Ale dobře se s ním pracuje, výsledky se mi líbí a vím, jak to zhruba bude vypadat. Navíc se mi nechce pořizovat si desítky různých vývojek, protože jedna si neporadí s T-krystaly, druhá pracuje příliš tvrdě... Pak mám totiž zase ten problém, že mám velké balení, které nedokážu celé spotřebovat :angry:
Jistě, alternativou by byl práškový vývojka. Tím byl ATOMAL. Škoda, že už neexistuje! Nebo existuje nějaká náhrada? Nějak jsem kdysi slyšel o A49 nebo tak nějak *zamyslel se*
Takže: Kdo zná práškovou vývojku na jemné zrno, která
- si poradí s APX, TriX/PlusX a FP4/HP5
- vytvoří asi 1 l roztoku (5 l je už zase moc)
- by byl srovnatelný s ATOMALem
?