bernhardmangelsgmxde Právě jsem si trochu oblíbil EP312... ale moje zásoby se pomalu tenčí. Trochu mě ale zaráží cena balení 100 listů formátu 18x24 v obchodě. 41,65. (Na stránkách ADOXu stále stojí „velmi cenově dostupný kvalitní papír z anglické výroby“) Ještě nedávno jsem ho koupil za méně než 28. Takže je asi o 50 % dražší... Jako neznalý spotřebitel tomu nerozumím. Je to vina Ilfordu? Cena stříbra? Ve Velké Británii stojí balení 100 kusů originálního Kentmere 8x10 palců v přepočtu méně než 32 eur. (a 8x10 palců je větší než 18x24), tedy zhruba na úrovni, na jaké byl Easyprint v době mé poslední objednávky. Samozřejmě je 41,65 stále levnější než to, co konkurence v Německu požaduje za originál... (jak to vůbec mohou prosadit, mě stejně udivuje...) ale přesto by se o cenových zvýšeních tohoto rozsahu mělo nějak informovat. Pokud je to teď dražší než MCP (možná v tom je ten háček...), už to není ten „velmi cenově dostupný kvalitní papír z anglické výroby“, kvůli kterému jsem ho vlastně kupoval, a nějak jsem také předpokládal, že to tak alespoň nějakou dobu zůstane... (Vlastně to pro mě osobně není tak tragické, dosud jsem si s každým papírem celkem poradil, a vzhledem k mým nárokům a schopnostem nehraje tak velkou roli, jaký papír přesně používám. Jsem si také vědom toho, že při stanovení ceny nezáleží jen na tom, kolik stojí výroba, a nemám s tím žádné problémy. Přesto se divím... nejsou zákazníci v tomto ohledu citlivější? Raději bych EP311 vyřadil z nabídky, než abych si musel vymýšlet, proč se z nejlevnějšího papíru najednou stává papír vyšší cenové kategorie...
HenningH Ahoj namire, prostě si kup čtyři balíčky po 25 listech... Je možné, že ceny v obchodě ještě nejsou úplně „skutečné“? S pozdravem Henning který by si kromě „10“, „20“ a „30“ přál i možnost „vše“...
bernhardmangelsgmxde Že ceny nejsou „skutečné“, jak se občas stává;) Při poslední objednávce jsem byl také pozitivně překvapen... Easyprint byl, pokud si dobře vzpomínám, ještě levnější než v katalogu... To s těmi 4 baleními mi také padlo do oka... Ale nějak jsem měl dojem: první várka je částečně vyprodána, při další dodávce už to za těchto podmínek nebude... Uvidíme, až bude obchod „plně“ v provozu... Pozdravy Bernhard
MirkoBoeddecker Bernhard, existují dva typy papíru ADOX Easy Print. Jedná se jednak o cenově dostupný Easy Print 311/312 „speciálně pro školní trh atd.“ a jednak o již dlouho známý (v sortimentu od roku 1992) ADOX Easy Print VARIO CLASSIC (dříve „Classic Paper“ Vario Classic PE). Ten druhý je drahý, protože jeho výroba je velmi náročná a má velmi vysoký obsah stříbra (objem prodeje je také skromný). Necháváme jej však na trhu pro ty zákazníky, kteří s ním stále pracují (zejména na speciálním a jedinečném matném povrchu), aby byla zajištěna stálost. Z důvodu přehlednosti odstraním v obchodě u Vario Classic PE přídavek „Easy Print“. Nálepky se liší barvou a také designem. S pozdravem, Mirko
bernhardmangelsgmxde Bylo mi jasné, že existují dva modely Easyprint. Měl jsem na mysli konkrétně ten „pro školní trh“ : AEP 312 Mohu tu odpověď chápat tak, že u modelu „z Anglie“ zůstává vše při starém?
MirkoBoeddecker Máš pravdu. Ten záznam je nesmysl – ten papír se vůbec neprodává v baleních po 100 kusech. Teď jsem ho smazal. Angličané v červnu zvýšili ceny. Momentálně máme smíšený sklad. 50 % jsme ještě rychle objednali za starou cenu a 50 % už nakoupili za novou. Zatím to ještě nepoznáte. V příštích týdnech ale dojde k mírnému zvýšení. V průměru asi o 8 %. S pozdravem, Mirko