MirkoBoeddecker
Dobrý den,
náš internetový obchod je (konečně) připraven:
www.fotoimpexshop.de
V zásadě již funguje a můžete přes něj i objednávat.
Zatím však nejsou aktivovány všechny funkce (jazyky, platební metody atd.) a navíc chybí ještě mnoho obrázků.
Byl bych rád, kdybyste mi mohli poskytnout nějakou zpětnou vazbu. Dlouho jsme na něm pracovali – zejména na struktuře (kategorie) a na různých vyhledávacích a zobrazovacích funkcích.
Pro nás by bylo důležité vědět, zda se někde zaseknete nebo vás něco štve, protože něco nemůžete najít.
S pozdravem,
Mirko
PS: Zobrazení cen balíčků po 10 kusech je nepřehledné. Už na tom pracujeme ;-)
Gerd
Pěkně se to povedlo, líbí se mi to.
Jako Berlíňan ho ale budu spíš používat jako katalog. (Takové věci mi
připadají praktičtější než tištěný katalog)
Přesto mi při prvním procházení padly do oka dvě věci:
Ploché filmy bych rozdělil podle formátu do samostatných složek.
Pak je rychleji vidět, co je k dispozici v požadovaném formátu. Takhle je to trochu
nepřehledné. Kdo chce koupit 4x5, toho nezajímá, že film xy
existuje i jako 8x10.
Podobně u papírů, tam bych také oddělil výběr formátu od
výběru papíru.
Program by si měl zapamatovat nastavený počet „položek na stránku“.
Mám rychlé připojení, chci vidět vše na první pohled a nechci mu
u každé skupiny produktů znovu říkat, že chci vidět 30 položek na stránku
.
S pozdravem
Gerd
Edith: Přidala jsem odstavec o papíru a přesunula ho na správné místo.
MirkoBoeddecker
Ahoj Gerde,
moc děkuji.
Pokusíme se na to přijít.
Ta poznámka ohledně počtu zobrazených položek je velmi užitečná.
S pozdravem,
Mirko
gr00vemaster
Všiml jsem si toho samého jako autor příspěvku nade mnou, tedy že by si obchod měl pamatovat počet zobrazených položek.
Dále bych uvítal, kdyby se nabídka u filmů a papíru dále rozdělila. Bylo by dobré, kdyby se například po kliknutí na „fotografický papír“ v levém menu otevřela přehledová stránka, kde by byly k dispozici 3 rozevírací seznamy: „Výrobce“, „Formát“ a „Povrch“. Pak by se člověk mohl dostat k požadovanému formátu během chvilky přímo na této jedné přehledové stránce, aniž by se musel proklikávat různými podnabídkami v prohlížeči.
Kromě toho mi při rychlém prolistování padla do oka ještě jedna pravopisná chyba na stránce s poštovným. U platby na dobírku chybí h v slově „nahme“.
Jinak dobrá práce, líbí se mi to, na webový obchod už byl opravdu čas.
rmrts
Dobrý den,
vypadá to skvěle.
Při rychlém prohlédnutí mě nenapadlo nic, co by se dalo vylepšit.
No, vlastně jedna drobnost, která mi chyběla i u jiných obchodů.
Uvádění rozměrů u obalů na archivní negativy by nebylo špatné.
Mám mimo jiné formát 4,5 x 6 cm, někdy s velkým rozestupem mezi snímky.
Díky uvedení velikosti listu nebo maximální délky proužku, který se tam vejde, bych mohl lépe odhadnout, zda by obal byl vhodný pro moje negativy.
Ale jak jsem řekl, je to jen osobní návrh.
S pozdravem
Reinhold
RolandLindner
V popisu nového MCP je stále uvedena informace o výprodeji starého MCP z výroby v Leverkusenu. To by mohlo vyvolat zmatek.
Internetový obchod je skvělý!!!!
bernhardmangelsgmxde
Nevypadá to špatně. Rychle jsem se v tom zorientoval. Co bych ale (aniž bych tomu vůbec rozuměl; ale byl jsem o to požádán) možná udělal jinak (co se týče papíru):
Omezit logické členění: Myslím, že průměrný zákazník Impexu zvládne více než 2 kategorie na jedné logické úrovni (tedy 5 by mělo stačit). Takže papír, pak druhy (barva / PE grad / PE var / baryt grad / baryt var). Pak vypsat různé druhy papíru. Jednotlivé formáty a balení až na další úrovni.
Teď je to dlouhá cesta: Papír -> PE papír -> var. -> neutrální -> a pak: u každého papíru všechny formáty... než se dostanu k MCP, už jsem úplně zahlcený informacemi...
Myslím tím: Papír -> PE-var -> druh (všechny, teplé a neutrální) -> konkrétní formáty a balení.
Jen taková myšlenka...
Edit: Co mě ještě napadá: Zkontrolovat znovu ceny. Nevím proč, ale nějak mě to vyvádí z rovnováhy, když vidím věci jako: MCP 24/30 50 listů: 34,51. 250 listů 345,10...
joepi
Ahoj Mirko,
i já bych rád požádal o „praktičtější“ uspořádání sekcí s filmy a papíry.
Co bych já (=průměrný zákazník?) chtěl vidět co nejrychleji?
1) Jaké papíry / filmy obchod nabízí (výrobce / typ)?
2) Jaké formáty jsou k dispozici v jakých baleních a za jakou cenu / které jsou k dispozici jako první?
Vzhledem k tomu, že se poměrně často vyskytuje varianta „každý formát papíru má vlastní záznam s obrázkem“, zdá se, že to částečně souvisí se strukturou softwaru obchodu. Ale jak již navrhl jeden z předchozích přispěvatelů: zavedení dalších úrovní by mohlo přinést výrazně lepší přehled:
Papír -> Baryth -> VC -> Barevný odstín -> ZNAČKA PAPÍRU -> Formáty/balení
Pokud jde o mě, mohli byste také přejmenovat úroveň barevného odstínu, kterou osobně považuji za zcela zbytečnou ;-).
Za optimální bych pak považoval na nejnižší úrovni ještě zobrazení ve formě seznamu – 20x stejná fotografie je prostě nic neříkající. Informace o papíru pak mohou být uvedeny jednou na úrovni ZNAČKA PAPÍRU (ale za to v opravdu epickém rozsahu s příklady obrázků / odkazy / doporučeními pro vyvolání / atd. ;-) a pod tím je přehledné zobrazení dostupných velikostí a jejich cen a ideálně také dostupnosti (která se může lišit v závislosti na velikosti / balení).
Jinak to už vypadá dobře (abych na závěr přidal ještě trochu motivující chvály ;-) ...
S pozdravem,
JP
Gerd
Pěkné by podle mě bylo, kdyby u filmů, papírů, vývojek atd. byly uvedeny odkazy na technické listy, doby vyvolávání a podobně.
Gerd
MirkoBoeddecker
Takže nejprve všem moc děkuji za vaše podněty.
Teď to probereme a pak se pokusíme postupně některé z návrhů realizovat.
Už jsme se rozhodli, že obchodu přidáme ještě jednu mozkovou buňku, aby si zapamatoval, kdo si chce zobrazit kolik položek.
To je jednoduché.
Trochu složitější bude lepší uspořádání papírů. Prozatím jsem papíry rozdělil do 5 kategorií:
Barevný papír RA-4
Černobílý PE papír s variabilní gradací
Černobílý PE papír s pevnou gradací
Černobílý barytový papír s variabilní gradací
Černobílý barytový papír s pevnou gradací.
Navíc chceme vytvořit rozevírací nabídku, která bude umístěna vedle stávající rozevírací nabídky pro „výrobce“ a bude obsahovat formáty.
Pokud se tedy nacházíte v nějaké kategorii papíru, můžete pomocí rozevírací nabídky rychle zobrazit veškerý papír formátu 24x30, který se v ní nachází, nebo alternativně veškerý papír formátu 24x30 vůbec, pokud potřebujete rozevírací nabídku na úvodní stránce.
Rád bych také upozornil, že vyhledávání výrobců se zobrazuje podle kategorií.
Pokud tedy například zobrazíte všechny produkty od Ilfordu, objeví se všechny kategorie (např. černobílé malé formáty a svitkové filmy) s počtem výsledků v dané kategorii v závorkách za nimi.
To je také velmi efektivní nástroj.
Technické listy, odkazy na stránku s katalogem ve formátu PDF atd. budou doplněny, jakmile dokončíme práci s obrázky.
Během veletrhu Photokina bude práce dočasně pozastavena, protože budeme na veletrhu.
S pozdravem,
Mirko
gr00vemaster
To zní dobře, Mirko.
Doufám, že mě hned nezabijete, když sem teď dám příklad od konkurence, ale oni to zrealizovali tak, jak si myslím, že je to z hlediska použitelnosti skvěle vyřešené... možná by se to dalo nějak podobně zapracovat.
http://www.monochrom.com/cc/monoc/shop/rmi...9U9D1&text=
Buchtnix
Dobrý den,
celkově se mi obchod také líbí. Také bych uvítal možnost individuálního třídění papírů podle výrobců, formátů a povrchů. Jinak jsem si všiml ještě jedné drobné chyby. V kategorii „Černobílý barytový papír s variabilní gradací“ se jako první zobrazují papíry „ADOX Fine Print Museum“, které mají, pokud vím, pevnou gradaci.
S pozdravem
Steffen
piu58
Milý Mirko,
moc děkuji za tuto iniciativu, která už byla dlouho potřebná. S obchodem se mi pracuje dobře. Malý dotaz: Jak je to s dohodnutými slevami? Vztahují se na konkrétního zákazníka?
Také jsem si všiml jedné drobné chyby. Příklad Filmy – SW – KB+MF: Když kliknu na číslo „7“, vrátím se na přehledovou stránku a ne k filmům Foma. Po kliknutí na „další“ se mi zobrazí ještě pár obrazovek, ale po stránce 9 se také vrátím zpět. První případ je chyba, druhý je přinejmenším nelogický. Očekával bych nějakou zprávu „poslední stránka“ nebo něco podobného.
Mnoho pozdravů z Lipska.
--
Uwe
mdeutgen
Ahoj Mirko,
také jsem si to právě trochu vyzkoušel a narazil jsem na pár problémů s odstupňovanými cenami. Nějak mi hned nedošlo, že při překročení množství 10 se cena sníží. Nebylo by rozumnější uvést u produktu vedle jednotkové ceny rovnou i odstupňovanou cenu? Já sám jsem si pak musel vzít kalkulačku a počítat čistou cenu, to přece nemusí být nutné.
Nebo mi něco uniklo a zbytečně jsem si to zkomplikoval?
Martin
mdeutgen
Nebo mi tu něco uniklo a zbytečně jsem si to zkomplikoval?
Mirko,
ano, přehlédl jsem to. Pokud klikneš na záhlaví článku, uvidíš na následující stránce i množstevní slevy. Já jsem postupoval jinak a vložil jsem do košíku po jednom kuse od každého produktu a až na konci jsem v košíku upravil množství podle svých potřeb.
Cest do Říma je mnoho a některé jsou kamenitější. V tomto ohledu mohu na výše uvedenou otázku sám odpovědět „ano“...
Martin
MirkoBoeddecker
Martine,
touto záležitostí se zabýváme už delší dobu.
Je nepraktické, že se „skutečná cena“ (téměř všichni zákazníci si totiž objednávají balení po 10 kusech) nezobrazuje hned.
V ideálním případě by se měl vzhled stránky upravit tak, aby se všechny ceny zobrazovaly okamžitě.
Momentálně se ale ještě zabýváme „úkoly“ zmíněnými výše (vyhledávací filtry a atributy produktů, jako např. velikost, povrchová úprava atd.).
Děkujeme za tvůj podnět.
S pozdravem,
Mirko
VolkerSchulz
Ahoj Mirko,
dnes jsem se pokusil objednat něco přes internetový obchod. Když přejdu do sekce Filmy a poté na Černobílé filmy, zobrazí se mi pouze vaše aktuální doporučení. Pokud do vyhledávače nezadám konkrétní produkt, nemám šanci vidět nic jiného než vaše aktuální doporučení.
Když se mi s námahou podaří produkt najít a chci ho vložit do košíku, ve Firefoxu to vůbec nejde, v IE to sice jde, ale poté se mi zobrazí, že mám prázdný košík.
Tady je zřejmě ještě co vylepšovat.
Kromě toho byste měli na domovské stránce uvést, že internetový obchod je pouze v zkušebním provozu. Jinak odradíte zákazníky, kteří se k vám náhodou dostali a chtějí si něco objednat.
Vždy dobré světlo
Volker
GeorgK
Proč? Vždyť to funguje.
„Filmy“ – „Černobílý“ – pak vyber formát („Jiné formáty“ „35mm a svitkové filmy“ „Ploché filmy“) a pokračuj...
Nákupní košík funguje bez problémů ve Firefoxu 2.0. Máš zapnuté „cookies“? Bez nich totiž prakticky žádný internetový obchod nefunguje.
S pozdravem
Georg
VolkerSchulz
Proč? Vždyť to funguje.
„Filmy“ – „Černobílý“ – pak vyberte formát („Jiné formáty“ „35mm a svitkové filmy“ „Ploché filmy“) a pokračujte...
Dostanu se až sem, ale pak se mi zobrazují pouze aktuální nabídky.
Používám Firefox 3. Jelikož v internetových obchodech jiných konkurentů mohu nakupovat bez problémů, předpokládám, že jsou povoleny i soubory cookie.
Nebudu teď měnit žádná nastavení v systému v naději, že to nějak bude fungovat. V jiných internetových obchodech to s mými aktuálními nastaveními funguje bez problémů. Buď internetový obchod Mirko bude fungovat, nebo si objednám jinde.
Vždy dobré světlo!
Volker
mdeutgen
Proč? Vždyť to funguje.
[?]
Ne?
U mě to taky nefungovalo. Poté, co jsem si vybral jednotlivé položky a úspěšně naplnil košík, jsem se pokusil se slušně přihlásit. Takže jsem řádně vyplnil všechny údaje a klikl na „Další“. Další zpráva pak zněla v podstatě „Váš košík je prázdný“.
I já jsem nejprve podezříval svůj prohlížeč (Firefox 3.0.3 pod XP), ale předtím jsem výslovně povolil všechny cookies a dokonce deaktivoval NoScript, takže to nemohlo být tím.
Po dvou neúspěšných pokusech jsem si tedy vytiskl objednávkový formulář, ručně ho vyplnil, naskenoval zpět do formátu PDF a objednávku poslal jako přílohu e-mailu do Berlína. Fungovalo to skvěle, jen DHL si s doručením podle mého vkusu dalo trochu moc na čas (z Berlína do aglomerace Hannoveru to dříve trvalo jen přes noc...).