MirkoBoeddecker
Na veletrhu Photokina představíme nový papír.
Vzhledem k tomu, že v časopise Photonews vyšel předběžný rozhovor, nahrál jsem již první údaje na
webové stránky
ADOX.
Nyní čekáme na další vzorky z prvního rozšíření výroby.
Poté bude k dispozici podstatně rozsáhlejší obrazový materiál.
S pozdravem,
Mirko
cfb_de
Ahoj Mirko,
ještě jednou gratuluji!
Mimochodem, tvůj balíček dorazil a moje dnešní/včerejší výsledky s „Beta“ MCP vypadají opravdu velmi, velmi dobře!
Brzy zveřejním skeny těch snímků. Nejdřív si musím zvyknout na formát, který pro mě není obvyklý, a naučit se na něj zvětšovat (obvykle dělám 30x40). Bohužel většina lidí hodnotí zkušební snímky podle motivu a ne podle materiálu.
Kromě toho varianta „Pearl“, jak se dalo očekávat a jak je obvyklé, na skeneru dost zlobí. Dámský papír, před skenováním hojně pokropený vodou a poprášený pudrem :-)
S pozdravem,
Franz
martinhampf
Ahoj Mirko,
jak silný je ten nosný materiál? Má tloušťku kartonu, nebo papíru?
S pozdravem
Martin Hampf
MirkoBoeddecker
Martine,
kdybychom sehnali nosiče z pevného papíru v prodejných baleních, měl bych hned několik zákazníků, kteří by se radostí rozplakali.
Variotone se nanáší na nosič z barytového papíru pro začátečníky. Má gramáž 250 g/m².
Jedná se o stejný nosič, na který se nanášejí i papíry MCC, Vario Classic, Ilford Multigrade a další.
S pozdravem,
Mirko
PhilippeGrunchec
Jak vysoká je ta cena :D ?
WolfgangMoersch
Jak vysoká je ta cena :D ?
Každý přece zná Mirkovu zálibu v hraní si na dobrodince. Cena bude nízká :D
PhilippeGrunchec
Jak bude vypadat polomatná verze?
PW15 nebo PW17 (můj oblíbený povrch)?
MirkoBoeddecker
Snažíme se dosáhnout relativně slabého polomatného efektu.
Při tom se řídíme filmem PW 15, nikoli ADOX FP Vario Classic.
S pozdravem,
Mirko
Gawan
Vážení milovníci fotografie,
v tomto prvním příspěvku bych se rád nejprve představil: Jmenuji se Gawan a fotografování je u nás v rodině koníčkem již ve třetí generaci, přičemž se mu stále věnuji analogově. Proto znám – naštěstí – Foto-Impex již několik let, protože si sám vyvolávám a zvětšuji fotografie, i když pouze černobílé.
K tématu: ADOX Fine Print Variotone, nový barytový papír s teplým tónem! - Minulou zimu jsem dostal přímo od Mirka balíček 25 listů ve formátu 30x40 a vyhotovil jsem asi 8 nebo 10 zvětšenin z filmů TMax KB; pro srovnání také s Kentmere Fineprint; jako vývojku jsem použil Tetenal Variospeed, který mi byl doporučen alespoň i pro Kentmere Fineprint.
Můj výsledek: Oproti Kentmere vyžadoval papír ADOX třikrát až čtyřikrát delší expoziční čas a vykazoval velmi malou toleranci, což znamená: musel být exponován přesně, lze s ním jen málo „manipulovat“. Z hlediska tónování se mi jevil přinejmenším rovnocenný Kentmere; Kentmere však vykazoval podstatně praktičtější chování při vyvolávání.
Omezení: Toto pozorování mohlo samozřejmě souviset pouze s vývojkou, Tetenal Variospeed. I Andre Hinse mi doporučil Calbe nebo něco podobného; mým favoritem je vlastně Selectol od Kodaku pro barytové papíry, zejména pro větší formáty.
Tak jo, pro dnešek to stačí!
Gawan
cherub
Ahoj,
v souladu s pravidlem, že chválu je třeba vyjadřovat veřejně: moc děkuji za ten papír!
Ten papír mě naprosto ohromil. Myslím, že jsem našel ten pravý papír. Nejjemnější detaily a velmi krásný, teplý obrazový tón, který se dá dobře regulovat pomocí vývojky. A díky silnému nosiči se navíc velmi dobře suší; při sušení na vzduchu zůstává o něco lesklejší než Vario Classic.
Nemám moc zkušeností s papíry Polywarmton a dlouho jsem hledal krásný papír s teplým tónem, který by doplňoval mou zálibu v chladných tónech. Vlastnosti při tónování jsem (zatím) moc nezkoušel.
S pozdravem,
Christoph
Patrick
Ahoj Mirko,
možná je to hloupá otázka, ale je to nástupce Polywarmtonu, nebo jde o něco jiného? Poslední zpráva o Polywarmtonu je ze září a zajímá mě, jak ten projekt pokračuje!
Gast
Ahoj Mirko,
možná je to hloupá otázka, ale je to nástupce Polywarmtonu, nebo jde o něco jiného? Poslední zpráva o Polywarmtonu je ze září a zajímá mě, jak ten projekt pokračuje!
Novinky:
http://www.polywarmton.com/page6/files/87b...e9a1d548-2.html