MirkoBoeddecker
Dobré zprávy!
Druhá odlitková série se povedla a za 5–6 týdnů dostaneme MCP 310 a 312.
Papír je právě na skladě a poté bude zpracován.
Jelikož stále pracujeme s laboratorním plnicím zařízením v malých sériích, je množství materiálu omezené.
Od nynějška přijímáme objednávky za podmínky uvedené v katalogu.
Kdo si chce tento papír koupit, ať prosím objedná co nejdříve s termínem dodání za 5–7 týdnů, abychom mohli optimálně rozřezat dostupný materiál.
Účtování proběhne samozřejmě až při dodání.
Další odlití se předpokládá v říjnu a dodání pak v listopadu.
Emulze pak již bude pocházet z velkého kotle a již nebudou platit žádná množstevní omezení.
S pozdravem,
Mirko
cfb_de
Gratuluji!
S pozdravem,
Franz
Gast
Skvělé!!
Právě jsem vám odeslal objednávku!
Andreas_23
Skvělé!!
Právě jsem u vás odeslal objednávku!
Moje taky!
Andreas
Hans-Christian
:( Gratuluji!
S pozdravem
Hans-Christian
RolandLindner
Gratulujeme!!!
Objednávka bude následovat.
kugelfisch
Skvělé!
Jakmile to bude skladem, hned si to objednám!
S pozdravem
Alex
MirkoBoeddecker
Lesklý MCP dnes přišel z balírny a je k dispozici v obchodě.
Neuzavřené objednávky vyexpedujeme ještě dnes v noci.
MCP 312 se stále zpracovává, protože se zpozdila dodávka obalového materiálu. Doufáme však, že matný papír dostaneme ještě příští týden.
S pozdravem,
Mirko
Andreas_23
Ahoj Mirko,
bohužel jsem se k důkladnému vyzkoušení filmu Adox MCP 310 dostal až tento víkend. Z výsledků jsem naprosto nadšený. Adox je minimálně na stejné úrovni jako „starý“ Agfa. Velmi se mi líbí i podkladový papír, je pěkně pevný a není tak měkký jako papíry Foma.
„Je skvělé, že něco takového ještě existuje.“ A navíc je to „Made in Germany“. Skvělé!
Andreas
MirkoBoeddecker
Jak jsme již zmínili na začátku, před veletrhem Photokina se nám podařilo vyrobit pouze omezené množství MCP.
Jak se dalo očekávat, bylo vyprodáno během chvilky.
Všichni zákazníci, kteří si objednali jako první, byli zásobeni, ale pro další nákupy už bude situace napjatá. K dispozici je už jen několik formátů s matným povrchem.
Mezitím běží velký kotel a emulze se právě připravuje. Doufáme, že první velká výroba proběhne na jaře 2009.
Ta bude pak asi 10x větší než ta první a od té doby budou spolehlivě k dispozici všechny formáty.
S pozdravem,
Mirko
Lovis
:lol: :rolleyes: super
těším se
HerbertHanauer
Jak jsme již zmínili na začátku, před veletrhem Photokina se nám podařilo vyrobit pouze omezené množství MCP.
Jak se dalo očekávat, bylo vyprodáno během chvilky.
Všichni zákazníci, kteří si objednali jako první, byli zásobeni, ale pro další nákupy už bude situace napjatá. K dispozici je už jen několik formátů s matným povrchem.
Mezitím běží velký kotel a emulze se právě připravuje. Doufáme, že první velká výroba proběhne na jaře 2009.
Ta bude pak asi 10x větší než ta první a od té doby budou spolehlivě k dispozici i všechny formáty.
S pozdravem,
Mirko
Ahoj Mirko,
děkuji za potěšující zprávy a za tvé nasazení!
Zpracoval jsem nyní asi 75 listů z nové série MCP a musím říct, že je minimálně na stejné úrovni jako originální produkt od Agfy. Dobrá práce!
Měl bych však dvě přání:
- formát 30x40 cm opět v kartonovém balení (krabičky po 50 nebo 100 listech) a ne v obálkách s přehýbacími záložkami.
- pokud možno opět silný originální nosný materiál; současný tenký nosný materiál je u větších formátů poměrně náchylný k ohýbání.
V případě nutnosti ;) bych za to samozřejmě akceptoval i mírně vyšší cenu!
S pozdravem
Herbert
VolkerSchulz
Ahoj Mirko,
i já jsem si z Photokiny přivezl pár balíčků toho papíru. Velmi se mi líbí.
Momentálně ještě spotřebovávám Fomaspeed Variant, z něhož však nejsem nijak nadšený. Doufal jsem, že v budoucnu budu moci vše zvětšovat na MCP. Rád bych MCP použil i pro plánovanou výstavu. Jak jsem však zjistil při své poslední objednávce, MCP není momentálně k dispozici.
Kdy se dá spolehlivě počítat s tím, že bude MCP opět k dispozici? V některých fórech se šušká, že s tímto papírem nelze počítat dříve než koncem roku 2009.
Vždy dobré světlo!
Volker
MirkoBoeddecker
Ahoj Volkere,
kde se to zase „šušká“?
Existuje tu skupina, která se vůbec, ale opravdu vůbec nezajímá o informace kolující po světě (pokud by mohly být použity proti nám) a která velmi pilně obchází fóra.
Co se týče výstavby a provozuschopnosti odlévací linky v Monheimu, názory se jistě mohou lišit. Konec roku je však velmi pesimistický výhled.
Tento názor zastávají někteří blíže zapojení účastníci z opatrnosti, protože start již musel být několikrát odložen, ale je to samozřejmě stejná spekulace, jako kdybych teď tvrdil, že v březnu bude stroj v provozu.
„Šiřitelé fám“ se toho ale samozřejmě rádi chytí a okamžitě z ničeho nic vytáhnou spojitost s MCP, aby na to ukázali všemi deseti prsty najednou a zvolali: „Podívejte se!“
Přitom jsem už určitě dvacetkrát řekl (režim modlitebního mlýnku zapnut): „Co se týče MCP, můžeme nanášet povlaky nezávisle na konstrukci přesouvané lití stroje Agfa, u MCC to bohužel nejde“ (režim modlitební mlýnky vypnut).
Že v sortimentu MCP jsou momentálně mezery, jsem oznámil už před zahájením prodeje první šarže a proto jsem požádal o předběžné rezervace.
Proč tomu tak je?
(Ti, kteří to tu vždy čtou, mohou tento odstavec přeskočit).
První produkci jsme kompletně vyrobili na malém zkušebním plnicím zařízení v bývalých výzkumných laboratořích Agfy v Leverkusenu. Jedná se o 40litrový kotel. Abychom vyrobili pouhých 20 000 m² papíru, musí tento kotel provést více než 20 plnění.
To je u PE papíru při současných tržních cenách naprosto neekonomické. Chtěli jsme však s tímto materiálem začít ještě před veletrhem Photokina.
Proto jsme také požádali o předběžné rezervace, abychom mohli všem, kteří MCP naléhavě potřebovali, zaslat dostatečné množství papíru, a neprováděli jsme žádné dodávky velkoodběratelům ani nekonfekcionovali tiskové role.
Všechny příslušné dotazy jsme odeslali na začátek roku 2009 a zatím to všichni pochopili.
Prostě to jde jen tak, jak to jde.
Dalším krokem bylo po veletrhu Photokina u společnosti InovisCoat zprovoznit velký kotel (takový ADOX nemá, ADOX plánuje s Bad Saarow pouze specializovanou výrobu). To se mezitím podařilo a v současné době vyrábíme emulzi pro první průmyslové odlitky.
Předpokládaný termín odlití je v lednu až únoru.
Poté následuje vytvrzování, kontrola kvality a konfekcionování.
První dodávky z tohoto odlitku mohou proběhnout v březnu, pokud vše půjde dobře.
Od této výroby by již nemělo docházet k dalším přerušením dodávek.
Pak už před námi stojí jako překážka pouze převedení výroby na vlastní stroj. Plánované množství by však mělo stačit i na to, abychom mohli počkat na „zvěstovaný“ pesimistický termín.
V každém případě zůstáváme ve hře a děláme, co můžeme.
Dobré světlo a dobrý start do nového roku,
Mirko
MirkoBoeddecker
Dobré zprávy.
Třetí odlitek MCP je hotový a prošel kontrolou kvality.
Nyní připravujeme kompletaci, objednáváme obaly a právě sestavujeme řezací plán.
První formáty by měly dorazit přibližně za 3–4 týdny.
S pozdravem,
Mirko
Tandemfahren
Hele, Mirko!
I když je tvoje „pohlaví neznámé“, někdo to prostě musí říct: Jsi fakt fakt super kluk!
Teď už jen chybí, abyste vzkřísili rodinu APX, a pak si každý z vás zaslouží titul CTIHODNÝ MISTR.
Frank
cfb_de
Ahoj Mirko!
I když je tvé „pohlaví neznámé“, někdo to přece musí říct: Jsi fakt fakt super kluk!
Teď už jen chybí, abyste vzkřísili rodinu APX, a pak si každý z vás zaslouží titul CTIHODNÝ MISTR.
Frank
Tyto tituly udělujeme prosím až po MCC.
Do té doby by mělo stačit moje potvrzení o Mirkově skutečné existenci.
S pozdravem,
Franz
gr00vemaster
Ten papír se mi opravdu moc líbí, bohužel ale není k dispozici ve formátu 13×18, který potřebuji, abych mohl tisknout na okraj atd. Budeš ho mít brzy zase skladem, Mirko?
MirkoBoeddecker
Dobrý den,
formáty 13x18 a 18x24 (ty dva chybějící) snad dorazí konečně přepříští týden.
Nejprve jsme měli značné zpoždění s dodávkou bílých krabiček a poté byla řezací stroj zablokován velkou zakázkou na barevný papír.
To však byly poslední formáty, které bylo třeba „doplnit“. Poté už budeme muset jen průběžně doplňovat zásoby.
S pozdravem,
Mirko
cfb_de
Ahoj Mirko,
jelikož MCP v dohledné době nepotřebuji (za to „můžeš“ ty a můj blížící se stěhování), jen jedna poznámka: Tvoje předchozí avatarová fotka byla lepší.
K mé potřebě MCP: Stěhuji se. A v září budu mít ve své pevné skříňce Duka velkou laboratoř, protože nový byt mi tento luxus umožňuje. Sice jen s výškou stropu 2,15 m, ale desku lze nastavit hodně nízko nebo v nouzi postavit vedle „malou“ pro 6x6 a KB...
Suterén je také vytápěný, vodu a odpadní potrubí zavedeme v příštích týdnech.
S pozdravem,
Franz