Ahoj,
díky za odpovědi.
@Franz
:
Jo, to s těmi filmy CHM je fakt super. Filmy Ilford na mě udělaly dojem, ale dlouhodobě byly pro mě příliš drahé (tedy vzhledem k mé spotřebě) :) CHM je v tomhle ohledu dobrá alternativa ;)
@Martin
:
Jo, u filmů CHS to s těmi údaji vypadá zle... už jsem hledal všude. Časy pro mě nejsou až tak důležité, protože je stejně většinou musím přizpůsobit vlastnímu postupu... ale člověk by měl mít nějakou orientační hodnotu. Když jsem dnes na stránkách ADOXu hledal případné datové listy k CHM, prakticky jsem se teprve dozvěděl, co CHS vlastně je :)
Popis zní vlastně dobře... ale dozvíte se prakticky jen to, že film má hodně zrna a snímky vypadají, jako by byly staré skoro 100 let :lol: Zajímaly by mě také přesnější údaje, jako jsou křivky, rozlišení atd...
@Volker
:
Jo, Doba VYVOLÁVÁNÍ ;)
Takže u Ilfordu, když se podívám sem do balení, jsou u VŠECH filmů, které jsem viděl, uvedeny VĚTŠINOU cizí vývojky. Dalo by se prakticky říct, že jsou uvedeny téměř POUZE cizí vývojky :lol:
A u Fomapanu mám mimo jiné ještě Kodak, Ilford a Tetenal ;)
A ještě jednou všem, pokud někdo nezná časy pro kombinaci filmu a vývojky: Seznam filmů a vývojek
Stačí vybrat v polích nahoře vlevo ;)
Pozdravy,
Andi