CPD
Ahoj všichni, a zejména Mirko,
jak vypadá zadní část fotoaparátu Fotoman 4x5"? Není to snad mezinárodní zadní část, nebo se mýlím?
Jde o použití kazet s rolkovým filmem. Fungují zasouvací kazety? Pravděpodobně ano! Vyvstává však otázka, zda transportní mechanismus a „úložiště filmu“ při „vzpřímené poloze“ nebrání hledáčku (pokud nelze kazetu zasunout také zespodu, pak u jiných fotoaparátů brání stativové hlavě ;) ).
Jak je to s „nevysouvacími kazetami“, jako je Linhof-Rollex? Ty by přece měly pasovat na adaptér Grafmatic zmíněný v katalogu. Nebo se mýlím? Kolik tento adaptér stojí?
Masky hledáčku se přece dají dokoupit. Nebo ne? U RF by musel být hledáček vybaven jinou (menší) maskou.
S pozdravem
CP
CPD
Ahoj,
ještě před půl hodinou jsem si myslel, že Fotoman je nějaká vlastní značka firmy Impex, pak jsem se trochu proklikal internetem, našel domovskou stránku Fotomanu a – teď jsem opravdu nadšený – objevil tam fotoaparát, který v podstatě odpovídá tomu, co už delší dobu hledám. :blink:
Mohu si fotoaparáty a příslušenství, které nejsou uvedeny v katalogu Impexu, objednat také přes Impex, nebo to znamená, že si musím koupit letenku do Číny? – To druhé by sice mělo také něco do sebe (jeden kamarád jel vlakem z Berlína do Pekingu – vzrušující! ;) ), ale momentálně mi to časově moc nevyhovuje.
Kolik by asi stála tahle superelegantní kamera Shift, kdybych ji mohl objednat přes vás?
S pozdravem
CP
MirkoBoeddecker
Ahoj CP,
Můžeš počítat zhruba tak, že cena v USD = prodejní cena v eurech (bez DPH).
Rozdíl v kurzu pokryje náklady na dopravu a clo (dohromady cca 30 %).
V závislosti na kurzu dolaru můžeme cenu ještě trochu snížit.
V současné době bychom odečetli přibližně 10–15 %, protože dolar je pod hranicí 1,30 EUR.
S pozdravem,
Mirko