MirkoBoeddecker
Bohužel nemáme žádné dobré zprávy ohledně výroby nového papíru MCP.
Jak všichni víte, chtěli jsme MCP uvést na trh ještě před MCC, protože jsme měli k dispozici alternativní zvýhodnění.
Při tomto prvním velkosériovém odlitku však bohužel nastaly problémy. Fotografické vlastnosti papíru jsou perfektní, ale jak ukázala kontrola kvality, jsou na něm viditelné bublinky. Jelikož v tuto chvíli přesně nevíme, na čem to spočívá, nemohu bohužel oznámit žádný nový termín. Možná se budeme muset úplně rozloučit s myšlenkou, že se nám podaří uvést papír na trh ještě před spuštěním přestavěného stroje v Leverkusenu.
V takovém případě by se zahájení výroby MCP časově shodovalo s MCC.
Jakmile se objeví nové informace, ozvu se zde znovu.
Pokud máte nějaké dotazy, rád na ně odpovím.
Nemusíte se obávat, že by to nakonec vůbec nevyšlo. Jakmile bude nový, starý stroj v provozu, půjde vše mnohem rychleji, protože pak nebudeme muset neustále stanovovat nový termín, ale budeme moci provádět testy každý den.
S pozdravem,
Mirko
Vysvětlení pro nové čtenáře:
MCP = znovuzrozený PE papír
MCC = znovuzrozený barytový papír
Andreas_23
Ahoj Mirko,
to je opravdu škoda, zvlášť když nosič a chemikálie také něco stály. Co teď s tím papírem uděláte? Byly by ty chyby vidět na každém listu?
S pozdravem,
Andreas
MirkoBoeddecker
Ahoj Andreasi,
chyby se nevyskytují na každém listu, ale jsou téměř v každém balení.
V současné době používáme tento materiál pouze k testovacím účelům v různých expozicích a za různých podmínek zpracování.
Zbytek jde do recyklace stříbra.
Jsme však již velmi blízko k odhalení příčin vad. Odborníci v odlévárně jsou opravdu skvělí lidé.
S trochou štěstí budeme moci brzy začít s novým odléváním.
S pozdravem,
Mirko
bernhard6
Ahoj Mirko,
před xx měsíci jsem měl to štěstí, že jsem dostal zkušební balení filmu MCC 111, a také jsem vyplnil dotazník a poslal ho společnosti ADOX.
Papír byl skvělý, až na rovinnost.
Došlo v tomto ohledu k nějakému zlepšení?
Moje vakuová deska FEM Kunze potvrdila Agfu, ale ADOX bohužel ne.
Dobré světlo
Bernhard
MirkoBoeddecker
Ahoj Bernarde,
tyto parametry můžeme upravit až tehdy, až budeme moci provádět odlitky na velkém stroji.
Jelikož to je v současné době hlavní příčina zpoždění, zatím se v tomto ohledu nic nezměnilo.
Malé vzorky vyrobené na malém stroji dobře zobrazují většinu parametrů nového papíru (tj. bílou, černou, šedé odstíny, citlivost, vykreslení světel, gradaci, Dmax, lith-printové vlastnosti, tonovací vlastnosti atd.) – proto se také hodily pro testovací akci. Povrchová úprava a rovinnost však musí být na velkém stroji ještě nastaveny.
S pozdravem,
Mirko
MirkoBoeddecker
Dobré zprávy.
Máme nový plán pro MCP.
V současné době opět pracujeme na nové emulzi.
Analýza příčin, proč se odlitek z března nepovedl, je téměř hotová.
Pokud vše půjde podle plánu, nový termín odlití je koncem června/začátkem července.
Snažíme se vše zvládnout co nejrychleji. Balení je připraveno a začne, jakmile materiál vytvrdne.
Nové ceny jsou již uvedeny v aktuálním katalogu.
S pozdravem,
Mirko