UlfSpuhl
Ahoj všichni,
kvůli omylu při kliknutí vzniklo nové vlákno, ale to nevadí, protože nadpis se dobře hodí k analogové fotografii obecně. Z mého pohledu je fotografování ve středním formátu, např. s Kievem 88 nebo Hasselbladem 500, úžasnou přirozenou drogou, která prostřednictvím kompozice snímku pomáhá ukázat věci v životě, které jsou tématem, v tom správném světle. Tento pohled, především v černobílé fotografii, dává životu potřebnou sílu k překonání krizí a obtíží. Analogová černobílá fotografie je tedy „drogou“, která životu něco dává, pokud k ní přistupujeme kreativně a tvůrčím způsobem, což jednoznačně představuje zisk a naplnění, a umožňuje úspěch i přes veškerou skromnost tváří v tvář těžkým okolnostem.
grußfluuu
EugenMezei
Fotografie jako ergoterapie? Proč ne, když to fungovalo u Utrilla, proč by z toho nemohl vzejít i pozoruhodný fotograf?
Eugen
Wolf_XL
...1a Drogy jsou i
tady!! :) :)
UlfSpuhl
...ano, May, toto vlákno vzniklo na základě otázky zde na fóru, jaké drogy asi beru, vzhledem k mým názorům na fotografii a život obecně. Názory, které mi přinášejí úspěch v práci s uměleckou fotografií, jak dokazuje moje současná velká výstava. Výsledek mé práce je prezentován široké veřejnosti. Přes veškerou „konzumaci drog“ – fotografování a ukazování snímků publiku – mi úspěch dává za pravdu, že tato „droga“ je dobrá.
Tak zůstávám profesně u „drogy“ tvorby obrazů a těším se ze svého úspěšného života.
Sbírání, technické diskuze a hromadění fotografií pro mé životní plány mi v tuto chvíli nejsou nutné, vnímání a bdělé vidění samo o sobě přináší vše, co je důležité...
grußfluuu
cfb_de
jak ukazuje moje současná velká výstava
Kde? Otevírací doba? Rád bych se na ni podíval. Asi někde poblíž Kemptenu?
S pozdravem,
Franz
UlfSpuhl
...ano, přímo v centru Kemptenu v Künstlerhausu.

zdravím
cfb_de
Možná se mi někdy podaří zajet do Kemptenu.
S pozdravem,
Franz
ravebenni
@ Wolf_XL
Díky! Ale drogy nepotřebuju, jsem přirozeně sjetý! :) :)
UlfSpuhl
...jak to v životě bývá, je to otázka přístupu; každodenní užívání drog a látek, ať už přírodních či syntetických, lze tak využít k vlastní proměně, a to v tom smyslu, že mají produktivní vlastnosti. Definuje se, že droga je schopna v organismu něco změnit, ale to nemusí být nutně negativní a život brzdící; s novým přístupem může tato změna působit na život velmi produktivně.
Takovou změnu lze nejprve dosáhnout u fotografa během procesu pořizování fotografických snímků a později také u diváka na výstavě.
Vědomé vnímání a schopnost vidět u člověka je již samo o sobě drogou, která může něco změnit v existenci v rámci přírodních sil.
V tomto smyslu jsem také „zhulený přírodou“ a těším se z rozšíření vědomí prostřednictvím vidění... zejména prostřednictvím vidění pomocí nástroje, jímž je analogová středoformátová kamera...
Přeji i nadále dobré světlo!
Pozdrav fluuu