MirkoBoeddecker
Zarejestrowani użytkownicy mogą pisać na forum Fotolabor.
Witamy nowych użytkowników. Ze względu na dużą liczbę spamerów wszystkie nowe konta muszą jednak zostać najpierw przeze mnie zatwierdzone.
W zależności od tego, ile mam innych spraw do załatwienia (lub czy akurat podczas podróży nie mam dostępu do internetu), może to potrwać nawet kilka dni.
Oczywiście, skoro już się zarejestrowało, chce się od razu zacząć pisać. To zrozumiałe. Właśnie dlatego (prawdopodobnie) w ogóle się zarejestrowaliście.
Niestety muszę prosić was o odrobinę cierpliwości.
Z reguły aktywuję nowe konto najpóźniej w ciągu 3 dni. Do tego czasu – pomimo rejestracji – wyświetla się komunikat o błędzie, że nie macie uprawnień do pisania.
Kto wymyśli „dziwną” nazwę użytkownika i nie ma rozpoznawalnego niemieckiego adresu e-mail, ten przemknie przez sieć i zostanie przeze mnie usunięty. Wtedy program wyświetli komunikat „Użytkownik nieznany” podczas próby zalogowania się.
W takim przypadku proszę zarejestrować się ponownie i podać nazwę użytkownika lub adres e-mail, które pozwolą mi rozpoznać, że nie jest to spamer.
Kto ma np. adres e-mail paul.mueller@t-online.de, ten przechodzi od razu. Jeśli jednak macie val32@googlemail.com, musicie nazwać się „RodinalRolf” lub „Handentwickler” albo jakoś tak, żebym rozpoznał, że to prawdziwe.
Mam nadzieję na Wasze zrozumienie. Alternatywą byłby post ze zdjęciem wśród 200 reklam tabletek na potencję.
Obecny stosunek wynosi około 1:20. Jeden prawdziwy użytkownik na 20 spamerskich rejestracji.
Pozdrawiam,
Mirko
EDIT 1.4.2013: Obecnie stosunek wynosi 1:100. Roboty spamujące nas wykryły!
Robię, co mogę, ale dziwnych nazw nie rozpoznaję i one się przedostają!!