luxikon
Ahoj,
loni na podzim jsem vyvolával film HP5 v roztoku Promicrol o síle N+2 a dosáhl jsem vynikajících výsledků.
Od té doby jsem tuto vývojku nemohl použít.
Má někdo zkušenosti s Promicrolem a může mi říct, zda je možné vývojku po téměř půl roce ještě použít?
Od té doby jsem „zbytek“ uchovával ve skládací láhvi s minimem vzduchu na povrchu.
S pozdravem
Klaus
zensusa
Ahoj Klausi,
právě jsem vyvolal dva filmy APX v roztoku Promicrol v poměru 1:14. Tato vývojka (1 litr) byla zakoupena v lednu 2007. Je tedy stará jeden rok, je ještě z čtvrtiny plná a je *chráněna plynem*. Tehdy jsem ji však okamžitě přelil do hnědé skleněné láhve. Stejně jako všechny mé vývojky ji mám uloženou v ledničce. Vycházím z toho, že vzhledem k tomu, že Promicrol používám jen u některých filmů, spotřebuji ho do poloviny roku. Pak vydrží rok a půl. Podle mých praktických zkušeností vydrží Promicrol při správném zacházení dva roky bez ztráty kvality!
Pokud ti vývojka přestala fungovat už po několika týdnech, tak jsi ji nějak *zkazil* nebo s ní špatně zacházel java script:emoticon(':)', 'smid_3')
Nalij ji do sklenice, dobře ji ochlaď a nahoře přidej Protectan, pak ti to s vyvoláváním vydrží dlouho.
Mnoho pozdravů
Lothar