GeorgK
Cześć.
Trochę poza tematem: kto właściwie jest autorem czarno-białych zdjęć w waszym katalogu? To w większości dość niekonwencjonalne, ale naprawdę „odświeżające” (głupie słowo) i atrakcyjne czarno-białe zdjęcia – zupełnie w przeciwieństwie do bzdur, jakie wygłaszają ślepi miłośnicy sprzętu w różnych „społecznościach”.
Czy można zobaczyć więcej prac tego/tych fotografa/fotografów, na przykład na Flickr lub gdzieś indziej?
Pozdrawiam
Georg
MirkoBoeddecker
Cześć Georg,
zdjęcia są moje (z wyjątkiem kilku przykładów dotyczących Moersch).
Niestety, prawie nie mam już czasu, żeby gdzieś je prezentować.
Cieszę się już, jeśli wychodzą poza etap „odbitki stykowej”.
Starsze zdjęcia (czyli te, które wypadły z katalogu) wrzuciłem tutaj do naszej galerii jako przykłady.
To niestety wszystko.
Kiedy w Bad Saarow zostanie już w pełni zainstalowana technika aplikacyjna, na pewno znów będę miał więcej czasu i ochoty na drukowanie. W tej chwili w laboratorium jest po prostu za ciasno, odkąd musieliśmy zrezygnować z wynajmowanego laboratorium.
Pozdrawiam,
Mirko
UlfSpuhl
Witam,
Dzięki temu wątkowi w końcu znalazłem chwilę, by przejrzeć katalog w formacie PDF, który zapisałem już jakiś czas temu, i jestem nim zachwycony. Znajduje się w nim wiele interesujących artykułów, choć zauważyłem tylko kilka czarno-białych zdjęć. W każdym razie filozofia jest świetna – sam jestem fotografem artystycznym, który oprócz fotografii cyfrowej poszukuje wyzwań w analogowej czarno-białej fotografii średnioformatowej. Zdecydowanie jest tu prawie wszystko, czego dusza zapragnie w zakresie fotografii analogowej i pracowni fotograficznej. Ponieważ dorastałem w Berlinie, znam też tę lokalizację. Jestem przekonany, że w przyszłości, obok fotografii cyfrowej, znów zyska na popularności fotografia analogowa, ponieważ ten rzemieślniczy, autentyczny proces, jakim jest analogowe fotografowanie i wywoływanie, nie jest możliwy w tej manualnej formie w wersji cyfrowej...
Pozdrawiam, fluuu