Ulrich,
Zakładam, że korzystasz z jakiejś wersji Linuksa – zgadza się?
Nie potrafię ustalić, co to dokładnie jest. Szczególnie dziwi mnie, że problem z FOTOIMPEX.de dotyczy również Ciebie.
Fotoimpex znajduje się w pakiecie hostingowym z pełną obsługą u innego dostawcy.
Dla ADOXa skonfigurowałem teraz ekskluzywny adres IP.
Więcej nie mogę skonfigurować.
Sprawdź, czy teraz działa. Jeśli tak, to wiem, co należy zrobić, aby zadowolić również użytkowników Debiana i Ubuntu.
Pozdrawiam,
Mirko
ulli@leander:~> dig -t any www.adox.de
; <<>> DiG 9.3.2 <<>> -t any www.adox.de
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 32083
;; flagi: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
;; SEKCJA PYTANIA:
;www.adox.de. IN ANY
;; SEKCJA ODPOWIEDZI:
www.adox.de. 86032 IN CNAME www.adox.de.
www.ADOX.de. 85423 IN A 217.160.28.134
;; Czas zapytania: 56 ms
;; SERWER: 217.237.151.51#53(217.237.151.51)
;; WHEN: poniedziałek, 10 grudnia 2007 r., godz. 13:59:32
;; MSG SIZE rcvd: 59
Wygląda to już nieco lepiej, chociaż wpis CNAME wskazuje na źle skonfigurowany serwer DNS.
Poza tym nic się nie zmieniło. Wiem tylko, że działa tam Apache, który najwyraźniej nie jest jeszcze skonfigurowany („Tutaj powstaje nowa strona internetowa”, gdy wpisuję adres IP).
U mnie zresztą działa SuSE, tak samo jak na Twoim serwerze.
Pozdrawiam
Ulrich
PS: Sprawdziłbym instrukcję przekierowania w pliku httpd.conf. Być może podany tam adres URL nie jest do końca poprawny.
Kiedy wpisuję adres IP, pojawia się komunikat o nowej stronie internetowej, a kiedy wpisuję nazwę, pojawia się komunikat, że serwer nie został znaleziony. Nie jestem w tym ekspertem, ale podejrzewam, że jest on generowany przez Twój serwer Apache pod adresem 217.160.28.134, gdy nie wie, co zrobić z przekazanym FQDN.