u_d
Ahoj,
v posledních dnech se u vás zřejmě vyskytuje problém s přesměrováním portů na váš fórový server. Většinou se mi totiž zobrazuje hláška, že server nelze najít. Po několika pokusech to někdy nakonec vyjde, ale ne vždy.
S pozdravem
Ulrich
MirkoBoeddecker
..má ještě někdo tenhle problém?
Vždyť se nic nezměnilo.
S pozdravem,
Mirko
HenningH
Ahoj,
tento jev se u mě objevuje čas od času. Stává se to i na jiných fórech, ale tady zdaleka nejčastěji. Někdy to pár týdnů funguje bez problémů, pak to najednou celý den vůbec nejde...
S pozdravem
Henning
ChristianKolinski
..má ještě někdo tento problém?
Vždyť se nic nezměnilo.
S pozdravem,
Mirko
Pokud si dobře vzpomínám, už jsem se jednou ptal na podobný problém, konkrétně šlo o to, že (T-Online?) nameserver měl problémy s doménou .eu. „fotolaborforum.eu“ fungovalo, „www.fotolaborforum.eu“ ne. Stává se to jednou za 1 až 2 týdny. Pro čtení si většinou pomáhám tím, že zdvořile odstraním „www“. Přesměrování .de -> .eu také nefunguje vždy, ale pomáhá restartování stránky.
S pozdravem
Christian
cfb_de
Ahoj Christiane,
> že ten (T-Online?) jmenný server
ne, za to asi nemohou. Jmenné servery pro Mirka provozuje Schlund alias „United Internet“ a jsou umístěné v Karlsruhe, ne v Bonnu.
Mirko za to nemůže, v tomhle případě je opravdu jen loutkou :-)
S pozdravem,
Franz
ChristianKolinski
Ahoj Christiane,
> že ten (T-Online?) nameserver
za to asi tentokrát nemůže. Nameservery pro Mirka provozuje Schlund alias „United Internet“ a jsou umístěné v Karlsruhe, ne v Bonnu.
A právě to se mi zatím nepodařilo zjistit (i když jsem tomu nevěnoval moc času), zda jde o problém v hierarchii nameserverů (tj. T-Online dotazuje nesprávný server, resp. používá zastaralé cache), nebo zda u UI tu a tam nějaký nameserver vypadne, což by se dalo přičíst oběma.
Jelikož jsem ale (reprodukovatelně) mohl chybu obejít přepnutím na nameserver univerzity, moje současné podezření směřuje proti T-Online a ve prospěch UI.
Při příštím výskytu se na to ale podívám podrobněji.
Pozdrav
Christian
u_d
Ahoj všichni,
podle mého názoru to nemá nic společného s názvovými servery, ale s přesměrováním zadaného doménového jména na webovém serveru. WWW.fotoimpex.de a www.fotolaborforum.de
v každém případě směřují na stejnou IP adresu. Zpětná odezva také není obvyklá hláška „Doména nenalezena“ nebo něco podobného, ale webová stránka s tímto tlačítkem „Retry“.
S pozdravem
Ulrich
ChristianKolinski
Ahoj všichni,
podle mého názoru to nemá nic společného s názvovými servery, ale s přesměrováním zadaného doménového jména na webovém serveru. WWW.fotoimpex.de a www.fotolaborforum.de
v každém případě směřují na stejnou IP adresu. Zpětná odezva také není obvyklá hláška „Doména nenalezena“ nebo něco podobného, ale webová stránka s tímto tlačítkem „Retry“.
S pozdravem
Ulrich
Velká a malá písmena v doménovém jméně stejně nehrají roli (v cestě za znakem / už ale ano).
Fórum však neběží na fotolaborforum.de (217.160.87.190), ale na .eu ( 217.160.28.133). Při volání .de se člověk přesměruje na .eu. A když u .eu přijde:
(T-Online-NS)
** server can't find www.fotolaborforum.eu: NXDOMAIN
místo:
(Intergenia-NS)
Non-authoritative answer:
Name: www.fotolaborforum.eu
Address: 217.160.28.133
tak to s přesměrováním také není moc dobré.
Pokud u tebe přesměrování nefunguje: Máš nainstalovaný nějaký blokovač vyskakovacích oken nebo něco podobného? Proxy server v síti?
Pozdravy
Christian
RomanMS
Ahoj, to je určitě problém s názvovým serverem. Pravděpodobně tu nefunguje ukládání do mezipaměti na serveru BIND. Zkoušel jsem to vyřešit z různých míst. Občas se něco objevilo.
S pozdravem
Roman
MirkoBoeddecker
Tak to už mě můžete odepsat.
Můžu s tím vůbec něco udělat?
S pozdravem,
Mirko
cfb_de
Jasně.
- Odkaz na vlákno u tvého poskytovatele.
- Poskytovatel zřejmě. Drsně a důrazně.
Výsledek: Žádný.
- „Nešťastný ojedinělý případ“
- „Nejsme příslušní“
To by byly zhruba tvé možnosti výsledku.
Chytřejší by bylo, kdybys v budoucnu při hlášeních o poruchách odkazoval přímo ve svém fóru na svého poskytovatele („Bohužel to tu zase nefunguje, informoval jsem hotline ‚Weißegeiergeilesinternet‘ dne ?? ?? ?? v ??:??“).
Mimochodem, od té doby, co stávkuje Telekom, se zdá, že jejich služba poprvé funguje na plný výkon. Časy jsou zjevně lepší než kdy předtím.
S pozdravem,
Franz
Renate
Dobrý den,
Tyto problémy mám už mnoho měsíců, ale teď se vyskytují mnohem častěji. Zmiňoval jsem to už dříve v jiném vlákně.
Když spustím Debian Linux, obecně se mi nedaří dostat na fórum. Je to nezávislé na tom, jaký prohlížeč zvolím. Ani přeinstalace Debianu Linuxu na novější verzi nepomohla. Problém nezávisí na poskytovateli, kterého používám. Mám tyto potíže se dvěma počítači, které jsou doma v úplně odlišných sítích. I když je firewall vypnutý, problém přetrvává.
Když na stejných počítačích spustím Win2k, fórum vždy funguje. Problém tedy nemůže být v nameserveru, protože ten je vždy stejný.
Jako možný problém bych si dokázal představit přesměrování na .eu. Přímý přístup na .eu bohužel není možný. Dostanu se tam jen na stránku s oznámením o údržbě. Nastavení zabezpečení Debian Linuxu je podstatně ostrější než u Win2k. S XP zatím nemám žádné zkušenosti. XP se však díky pravidelným aktualizacím stává stále bezpečnějším, zatímco u Win2k se již opravují pouze kritické bezpečnostní chyby. Stručně řečeno: Pokud se na webové stránce nic nezměnilo, pak se změnilo XP. U mě se tento problém objevil, když byla naposledy na webové stránce provedena nějaká změna. Tehdy byla kvůli spamu provedena jedna změna.
Vzhledem k tomu, že přesměrování rádi využívají phishers a další kriminální živly, představují již bezpečnostní riziko.
S pozdravem
Renate
RomanMS
Ahoj,
musím znovu nesouhlasit.
Určitě je to kvůli překladu názvů!
Pokud si překlad názvů zajistíš sám a do souboru „hosts“ vložíš následující záznam:
217.160.28.133 www.fotolaborforum.eu
(v Linuxu v /etc, ve Windows nevím [c:/Windows/system32 nebo tak nějak])
pak to funguje.
To by mělo odstranit veškeré pochybnosti o příčině.
S pozdravem
Roman
Renate
Dobrý den,
Když zadám IP adresu, zobrazí se mi jen stránka s oznámením o údržbě a odtud se do fóra nedostanu. Ale alespoň se na stránku dostanu.
Když přepínám mezi Win2k a Debian Linux, používám vždy stejný nameserver a v jednom případě to vždy funguje a v druhém nikdy. Nemůže to tedy být nameserverem, protože ten se nikdy nemění.
To jsem sice napsala výše, ale pro lepší pochopení to zopakuji.
S pozdravem
Renate
RomanMS
Ahoj,
prosím tě, Renate, dokonce jsem ti to dokázal. To s tou cedulí „Stavební práce“, respektive to, že se ti fórum nezobrazí, když zadáš jen IP adresu, to dává smysl, ne? Koneckonců není to jediná stránka, která na té IP adrese běží.
Prostě si udělej laskavost a vyvolej si název pomocí svého hostitele tak, jak jsem ti to popsal. Normálně platí „soubor před NS“. Pak uvidíš.
To, že stránka u tebe funguje nebo nefunguje v závislosti na systému, souvisí s tvými místními podmínkami a určitě nejde o stejný problém, ale o další problém, který se objevuje u všech ostatních. Zkusil bych teď něco v celé tvé síťové konfiguraci (směrování atd.). Možná také běží nějaký skript, který provádí firewalling atd.
Další vysvětlení najdeš na odborných webových stránkách nebo v knihách o TCP/IP, síťových konfiguracích, směrování, překladu názvů. ...
S pozdravem
Roman
Renate
Ahoj Romane,
Musím ti v tomhle odporovat.
Nemůže to být způsobeno místními podmínkami, protože DVA počítače vykazují stejné chování, přičemž jsou od sebe vzdáleny 12 km a oba jsou připojeny do zcela odlišných sítí. Dokonce i samotné počítače jsou nakonfigurovány odlišně. Je zajímavé zmínit, že oba počítače, když jsou nabootovány s Knoppixem, opět dokážou přesměrování provést. Knoppix je, jak je známo, variantou Debianu. To mě vedlo k tomu, abych aktualizoval svůj Debian na novější verzi. V souvislosti s tímto fórem to však nic nepřineslo. Neznám všechny změny, které Knopper ve svém systému provedl.
Zápis řádku v /etc/hosts k mému překvapení skutečně funguje a nedokážu to vysvětlit. Když zadám IP adresu v Debianu Linuxu přímo do prohlížeče, obejdu i překlad názvů a přesto se mi zobrazí hláška „Server not found“. To posiluje mé podezření, že za to může nějaké bezpečnostní nastavení.
Předpokládám však také jeden nebo více problémů s nastavením serveru Mirka. Zdá se, že se zde musí kombinovat několik drobných chyb. Zápisem v souboru hosts obejdete nejen jmenný server, ale i přesměrování. Přesměrování u mě na jiných internetových stránkách obvykle funguje, jen v tomto případě ne.
Až donedávna jsem byla jediným uživatelem, který má tento problém, a trvá to už měsíce. To také odporuje teorii o nameserveru.
Záležitost není triviální a lze ji vyřešit pouze společným úsilím uživatele a administrátora. Proto píšu tak podrobně, v naději, že někdo najde souvislost, kterou jsem přehlédla.
S pozdravem
Renate
RomanMS
>> Nemůže to být způsobeno místními podmínkami, protože DVA počítače >> vykazují stejné chování a oba jsou od sebe vzdáleny 12 km
>>
Aha, takže to tedy v žádném případě nemůže být tím?
>> a oba jsou připojeny k úplně jiné síti. Dokonce i >> počítače jsou nastaveny odlišně.
a mají stejnou chybu. Oba Debian?
>> že oba počítače nabootované s
>> Knoppixem zase přesměrování zvládnou.
A to se ti tedy lokálně neděje?
>> Zápis řádku v /etc/hosts k mému
>> překvapení skutečně funguje a nedokážu to vysvětlit
Překvapení!
>> Když zadám IP pod Debianem Linux přímo do prohlížeče, obejdu
>> i překlad názvů a přesto dostanu hlášku,
>> Server not found.
O tom jsem už něco napsal, prosím, přečti si to ještě jednou, resp. co by měl prohlížeč zobrazit? Několik internetových stránek najednou?
>> To posiluje mé podezření, že za to může
>> nějaké bezpečnostní nastavení.
A to u tebe lokálně.
>> Zápisem v hosts obejdeš nejen nameserver,
>> ale i přesměrování.
Tuto větu bych teď rád vysvětlil technikům Unix/Linux/Solaris, tedy zcela jednoduše.
>> Až donedávna jsem byl jediným uživatelem, který měl tento problém
To jsi nebyl.
>> a mám to už měsíce. I to je v rozporu s
>> teorií o nameserveru.
Ještě jednou, prosím, přečti si pozorně, co jsem napsal výše. Napsal jsem snad: „Je to kvůli překladu názvů a to je příčinou všech tvých chyb“?
Prostě nemůžu uvěřit, že někdo dokáže tak dovedně ignorovat důkazy. Halóóóóó!
>>Tahle věc není triviální a lze ji vyřešit jen společným úsilím
>>uživatele a administrátora. Proto píšu
>>tak podrobně,
Ale nenacházím žádné smysluplné informace, popisuješ jen hrubé symptomy.
>> v naději, že někdo najde souvislost, kterou jsem
>> přehlédl.
Řekni mi, kde bydlíš, nebo mi dej přístup k tvému počítači přes ssh nebo podobně a dej mi čtvrt hodiny.
Pozdrav
Renate
Ahoj,
nemám chuť ani čas zabývat se Romanovými marnivostmi. To fóru ani jeho dostupnosti nijak nepomůže.
Jako žena jsem zvyklá, že mi lidé podsouvají, že jsem „DAU“. Takoví prostě mnozí muži jsou a tady na fóru to vypadá, že to není jinak.
Kdo chce konstruktivně spolupracovat na řešení problému, je srdečně zván k diskusi se mnou; kdo se chce jen předvádět, bude mnou ignorován.
S pozdravem
Renate
ChristianKolinski
Ahoj
Nemám chuť ani čas zabývat se Romanovými marnivostmi. To fóru ani jeho dostupnosti nijak nepomůže.
Jako žena jsem zvyklá, že mi lidé podsouvají, že jsem „DAU“. Takoví prostě mnozí muži jsou a tady na fóru to vypadá, že to není jinak.
Promiň, ale to, co popisuješ, rozhodně není u Debianu normální,
ani to není způsobeno nějakými obskurními „bezpečnostními nastaveními“ – něco takového Debian v tomto ohledu vůbec nemá – ale jednoduše špatně nakonfigurovaným počítačem. Bez ohledu na to, jak daleko od sebe jsou.
A to, jestli jsi muž nebo žena, s tím, jestli jsi DAU, nemá vůbec nic společného.
A odbývat rady jako mužskou ješitnost jen proto, že nezapadají do tvého pohledu na svět, při řešení problému také nijak nepomůže.
Tvůj Debian je prostě špatně nastavený, to je vše.
heinrich
Ahoj,
mám výše popsaný problém už asi 3 týdny; na fórum se nemohu dostat ani přes prohlížeč Firefox, ani přes Operu. S prohlížečem Konqueror to funguje.
Jo, a můj operační systém je Suse Linux 10.2. Jelikož jsem, pokud vím, mezitím neprováděl žádné změny v nastavení prohlížeče ani internetu, musí to mít vnější příčiny. Ledaže by v tom měla prsty jedna z mnoha oprav, které se každý týden instalují přes online aktualizaci. To poslední nemohu ověřit, jsem počítačový pololaik a jsem rád, že ta krabice funguje.
S pozdravem
Heinrich