MirkoBoeddecker
...už dlouho neexistuje.
Byl to ale skvělý papír.
Proto by bylo fajn, kdyby se zase vrátil, že?
Můj dotaz zní, zda se o tento papír ještě zajímá dost lidí a zda se navíc dají najít zkušení uživatelé Portriga, kteří mají zbytkové zásoby a měli by zájem o testování.
FOTOIMPEX vlastní receptury na tento papír, ale původní kotel se v konkurzní hmotě nepodařilo najít, protože výroba tohoto papíru se v Leverkusenu již mnoho let neprovádí. S naším plnicím zařízením výsledek s velkou pravděpodobností nebude na první pokus přesně odpovídat.
Bylo by tedy nutné postupovat opatrně a provést několik srovnávacích testů.
S pozdravem,
Mirko
heinrich
Ahoj Mirko,
má z ekonomického hlediska opravdu smysl znovu vydávat papír s pevnou gradací? Měl jsem za to, že prodejní čísla papírů s pevnou gradací jsou tak nízká, že nemá smysl nabízet všechny stupně gradace. Proč tedy ještě nový vývoj?
Kdybys však nechal vyvinout papír s proměnlivým kontrastem a teplými tóny, podobný PW-14...
měl bys hned odběratele :-)
S pozdravem
Heinrich
MirkoBoeddecker
Ahoj Heinricha,
v současné době se v rámci projektu zaměřujeme především na sestavení uceleného sortimentu.
To, do jaké míry je možné s tímto sortimentem již nyní vstoupit na trh, nebo zda je lepší ještě chvíli počkat, je rozhodnutí, které se musí posuzovat případ od případu v závislosti na konkrétním produktu.
Máme poptávku jak po zboží nejvyšší kvality, tak po cenově dostupném univerzálním zboží pro žáky, studenty a začátečníky.
Existuje dostatek dodavatelů cenově dostupného papíru dobré kvality, takže v tomto ohledu určitě vše zůstane tak, jak je.
Existuje však pouze jeden dodavatel papíru nejvyšší kvality a ten zdaleka nepokrývá všechny oblasti.
V tuto chvíli si každopádně nedokážu představit, že bychom tento papír nabízeli ve všech tloušťkách, ale jako materiál FinePrint pro fotografy používající zónový systém ve speciálních a normálních formátech by to mohlo být docela úspěšné.
U Polywarmtone se mi momentálně zdá, že se na tom podílí příliš mnoho lidí. Zdá se, že celý svět teď nutně chce tento papír napodobit. V tuto chvíli se tedy nevyplatí do toho jít, jinak budeme mít od prvního dne opět nadprodukci a nepokryjeme náklady. Pokud ostatní nebudou mít úspěch, podíváme se na to znovu. Pokud ano, rádi ho znovu zařadíme do nabídky.
Koneckonců to byl náš nejprodávanější materiál, navzdory všem problémům v závěrečné fázi.
S pozdravem,
Mirko
acroell
Zájem je stejný jako tam, ale můj zájem o Record-Rapid („Insignia“ v USA) je ještě větší...
Možná mám ještě něco málo i od RR.
ManfredBecker
...už dlouho neexistuje.
Byl to ale skvělý papír.
Proto by bylo fajn, kdyby se zase vrátil, že?
Můj dotaz zní, zda se o tento papír ještě zajímá dost lidí a zda by se navíc našli zkušení uživatelé Portriga s posledními zásobami, kteří by měli zájem o testování.
FOTOIMPEX vlastní receptury na tento papír, ale původní kotel se v konkurzní podstatě nepodařilo najít, protože výroba tohoto papíru se v Leverkusenu již mnoho let neprovádí. S naším plnicím zařízením výsledek s velkou pravděpodobností nebude na první pokus přesně odpovídat.
Bylo by tedy třeba postupovat opatrně a provést několik srovnávacích testů.
S pozdravem,
Mirko
ManfredBecker
Agfa Portriga Rapid 112 a 132 jsem používal, dokud byly k dostání; dosáhl jsem s nimi
ve srovnání s jinými papíry (od Argenta, Ilford, Kodak, Leonar, Mimosa, Oriental)
nejlepších výsledků. Tři stupnice s log(rozsah kopírování) = 0,95 (silná),
1,2 (normální), 1,5 (jemný) mi zcela stačily, lišily se od gradací jiných
papírů (silný odpovídal normálnímu u Record Rapid, normální odpovídal speciálnímu u Record
Rapid a jemný byl docela podobný jako u Record Rapid; existoval také Record Rapid
extra jemný (1,7)).
Record Rapid (citlivější, lépe chráněný, bělejší) nebyl náhradou za Portriga Rapid.
Trvanlivost při skladování byla u Portriga Rapid mnohem lepší než u dnešních
papírů s variabilní gradací (u nichž ani skladování v ledničce moc nepomáhá).
Okamžitě bych se vrátil k Portriga Rapid.
S pozdravem.....MB.
EugenMezei
Heinrichu,
jak se to dělá?
Byl bych moc rád, kdyby se papíry s pevnou gradací zase více rozšířily. Prostě se mi s nimi pracuje lépe, možná i proto, že když jsem začínal, nic jiného tu nebylo.
Eugen