PeterVolkmar
Ahoj,
jak dlouho vydrží koncentrát po otevření lahve?
Vyzkoušel jsem jeden film, výsledek nebyl úplně v pořádku, druhý den jsem ho vyvolal s upravenými časy a vůbec se neprojevil, citlivost 0,5. Otevřel jsem novou láhev (bohužel z nové výroby) a překročil jsem citlivost o 0,05. Může to být způsobeno výkyvy ve výrobě, nebo ten první nejprve reagoval pomalu a pak najednou velmi rychle? (Opět) bohužel jsem si na první lahvi nezapsal, kdy jsem ji otevřel, myslím, že to bylo asi před 2 měsíci, ale domněnky a vyvolávání filmů opravdu nejdou dohromady......
S pozdravem Peter
SamuliSchielke
Pokud je láhev dobře uzavřená, aby v ní nezůstalo žádné vzduch, vydrží mi koncentrát několik měsíců bez znatelných změn.
S pozdravem,
Samuli
PeterVolkmar
Ahoj Samuli,
děkuji za tvou odpověď, ta moje se trochu opozdila, protože jsem nejprve chtěl vyloučit všechny ostatní chyby z mé strany. Jelikož jsem žádné nezjistil, bylo to zřejmě tím, že Fomadon byl přece jen příliš starý. Když jsem ho dnes vylil, byl žlutý, asi jsem se spletl v datu. Na novou láhev jsem si pečlivě zapsal datum a vždy na ni dávám Protektan, jinak by se vzhledem k velikosti měl spotřebovat dost rychle.
S pozdravem Peter