dustking
Dobrý den,
rád bych vyvolával černobílé filmy formátu 8x11 v krabičce Minox pro vyvolávání při denním světle.
Mám k tomu několik otázek:
Má někdo zkušenosti s filmem ADOX CHS 25?
Jakou vývojku na to použít? (myslel jsem na Emofin)
Jaké jsou expoziční časy při neustálém pohybu (teploměru) v krabičce Minox?
Jak je to s dostupností filmů Copex?
Jak je na tom CMS20 pro formát 8x11?
Může mi někdo poradit také časy/ředění pro Minopan 25? (v APH 09)
Moc děkuji
Martin
Wolf_XL
Ahoj Martine,
k filmu CHS25 ti bohužel nic říct nedokážu.
S filmem Copex mám dobré zkušenosti – formát 18×24 funguje bez problémů. Tenhle film by měl být k dostání ještě delší dobu, protože pokud vím, nevyrábí se v Leverkusenu.
Film Minopan 25 je odvozen od filmu Agfa APX 25 – můžeš tedy použít stejné expoziční časy.
Andreas_23
Ahoj Martine,
koupil jsem si u FOTOIMPEXU sadu Agfa Copex / Spur Spezialentwickler. Při zpracování v vývojové nádobě Minox pro denní světlo jsem se přesně řídil přiloženým návodem a s výsledky jsem velmi spokojený. Větším problémem pro mě bylo zvětšování negativů. Moje dotazy, odpovědi členů fóra a mou zkušenost s tím najdeš v tématu „Zvětšování negativů Minox“ o něco níže v seznamu.
S pozdravem
a hodně úspěchů s tvými filmy Minox,
Andreas
dustking
Ahoj,
ano, bylo mi jasné, že Minopan je APX 25. Ale jaké expoziční časy mám použít pro „Minoxův“ rytmus?
Copex/Spur asi taky někdy vyzkouším.
Na CHS25 by mě zvlášť zajímalo, že se prodává v metráži. Tam by se dalo volitelně vložit buď Minox (Yashica), nebo KB kazetu.
Co se týče zvětšování, budu si muset nejdřív vyrobit držák objektivu pro dva objektivy s krátkou ohniskovou vzdáleností, které jsem zakoupil u i-Bä.
Ale všechno po pořádku.
Zatím moc děkuji
martin