Rocketman
Ahoj všichni!
Může mi někdo poradit, která specializovaná laboratoř zhotovuje zvětšeniny formátu 24x30 z negativů formátu 6x7?
Sám pracuji vlastně jen s černobílou fotografií ve vlastní laboratoři, ale rád bych tentokrát využil svůj fotoaparát Mamiya k expozici filmu Agfa RSX a jeho křížovému vyvolání. Nemám totiž možnost zhotovovat barevné zvětšeniny. Jenže které laboratoře to dělají a kdo mi vyhotoví zvětšeniny ze středního formátu za rozumnou cenu???
Byl bych vám za vaše tipy velmi vděčný!
S pozdravem
Sebastian Wolniczak
Rodinal
Ahoj Sebastiane!
Je to jednoduché: dm !!
Vyvolání středního formátu stojí stejně jako u malého formátu, tedy 95 centů za film. Vyvolají ti tam i diafilm.
Zvětšeniny formátu 6x6 ve formátu 20x20 stojí… 85 centů… nebo tak nějak. Takže to ani nestojí za zmínku. Na obálce vždy zaškrtni „speciální požadavek“ a na zadní stranu napiš: vyvolání Diacross C41, nebo zvětšenina 20x20 nebo 30x30, nebo u tebe ~20x24.
Kvalita:
Většinou docela slušná, ale už se mi staly i nevýrazné zvětšeniny.
cfb_de
Ahoj „RODINAL“, ahoj Sebastiane,
podle mě je to z pohledu dm celkem jasné.
V zásadě dělají všechno, co je uvedeno v jejich prospektu. U speciálních požadavků však podle mých zkušeností záleží čím dál tím víc na člověku (ach jo, „diversity management“ jsem se opravdu naučil), který rozbalí sáček a určí, jakým procesem se film zpracuje.
To vysvětluje chyby u „Cross“. A to bez ohledu na to, zda za to nese odpovědnost Cewe, Eurocolor nebo minilab za rohem.
Co se týče „zaškrtnutí formátu“, mám zkušenost, že nejmenší údaj je uveden na úzké straně. Pokud jsou negativy na filmu „na šířku“. Vypočítává se samozřejmě analogicky KB větší lživý údaj.
Čímž by 6x7 na šířku oproti 6x6 bylo jasně zvýhodněno a 6x7 na výšku oproti 6x6 jasně znevýhodněno. O této diskriminaci vůči fotografům s digitálními fotoaparáty nebo dokonce s fotoaparáty na malý formát raději nemluvme :-)
S pozdravem,
Franz