Christoph
Dobrý den,
prý existuje film EFKE IR 820c, který je totožný s dřívějším filmem Maco IR 820. Četl jsem to na stránkách www.dr5.com.
S pozdravem
Christoph
Petzi
Film Maco IR 820c vyráběla společnost Efke! Nyní už tomu tak není. Tento film již není v prodeji. Brzy se ale objeví něco nového.
S pozdravem,
Michael
Christoph
Ahoj Michaeli,
díky! Věděl jsem, že film Maco IR820 pochází od Efke, ale velmi mě překvapilo, že se prodává/prodával i přímo pod značkou Efke. Jen jsem si toho všiml. Byla to čistě zvědavost. Chci si ten film Rollei Infrared vyzkoušet jako diafilm v sadě Foma. Jen mi na to vždycky trochu chybí čas.
Chris
Klaus_H
Fotoaparát Efke IR820C by měl být od zítřka (5. 3. 2007) k dostání v USA u společnosti Freestyle.
Kdy se objeví u FOTOIMPEXu?
S pozdravem,
Klaus
noah11027
No, to by bylo něco, protože ten film od efke je ten starý model 820c, v podstatě ten dobrý. Tak bych se do toho klidně pustil s 10 nebo 20 filmy. Ten film byl mým standardem v infračervené fotografii....
NoaH
cfb_de
Stačí si v klidu a bez stresu prohlédnout webové stránky společnosti Agfa v Mortselu a vše se vyjasní – veškeré spekulace tak ztratí smysl. Je však třeba umět anglicky. Nebo ovládat některý z místních belgických jazyků.
S pozdravem,
Franz
Klaus_H
Ahoj Františku!
Bohužel to není úplně přesné! Mluvíme tu totiž o filmu EFKE, a ne o zázračných zbraních ze Stapelfeldu. Freestyle prodává film EFKE IR820C od společnosti Fotokemika Nova.
S pozdravem,
Klaus
noah11027
... Mluvíme tu skutečně o filmu EFKE a ne o zázračných zbraních ze Stapelfeldu. ...
... a právě na ten jsem odkazoval. To s těmi zázračnými zbraněmi se mi mimochodem docela líbí :D, to nový film, respektive jeho marketing, popisuje docela dobře.
Na stránkách Freestyle je každopádně odkaz na starý datový list modelů IR820c/100 a IR820c/100 AURA. To by mě rozhodně vedlo k závěru, že se jedná o ten starý film. S ~20 $ není poštovné zrovna levné, ale 9,99 $ za film je už docela levné (je to přece „jen“ 7,10 € :))
NoaH
MirkoBoeddecker
Tento film není stoprocentně identický se starým MACO IR 820, ale je mu velmi podobný.
Už loni jsme se pokusili o jeho znovuzavedení, ale bez dalších partnerů se nám nepodařilo dosáhnout potřebného objemu.
Teď se to s Freestyle podařilo. Bohužel ten film zjevně zase prodávají za nákupní cenu, stejně jako to dělají s ostatními produkty efke. To je hloupé, protože to střednědobě ani dlouhodobě nikomu nepomůže, ale je dobré, že se film vůbec mohl znovu začít vyrábět.
Příští dodávku z Chorvatska očekáváme příští týden.
Součástí dodávky budou i první IR filmy. Zda se k nim budou moci přidat i ploché filmy, to zatím nemohu říct.
S pozdravem,
Mirko
noah11027
Ahoj Mirko,
můj názor se nezměnil. Myslím, že ten film dřív stál taky tak nějak 10 nebo 11 €. Neznám sice ceny u tebe, ale pokud se pohybuje kolem 10 nebo 11 €, rád bych si u tebe rezervoval 10 kusů, pokud možno 120.
Rád pak podám zpětnou vazbu a sdělím výsledky.
Jak jsem již řekl, tento film byl v MF jedinou skutečnou IR variantou. Ten film se mi opravdu moc líbil. Takže pokud ho máš, jsme domluveni :).
NoaH
PS.: Dodává se „normálně“ s ochranou proti světlu nebo jako „Aura“? Aura by byla hezčí, ale nakonec je mi to celkem jedno....
MirkoBoeddecker
NoaH,
U nás ten film určitě nebude stát 10 €. Ale jestli bych ho v USA nabízel za 6,00 € včetně dopravy a cel, to je jiná otázka.
Myslím, že cena filmu se v prvním roce bude pohybovat kolem 6,99 € (bez DPH), v závislosti na objemu tržeb, a pokud se bude dobře prodávat, příští rok možná klesne na 5,99 €.
S pozdravem,
Mirko
Klaus_H
Od kdy a za jakou cenu lze film (120 mm) objednat?
S pozdravem
Klaus
cfb_de
Ahoj Klausi,
Mirko mi přece napsal: Čistá cena plus daň (19 %) plus balné a poštovné. „Balné“ se v Německu většinou rovná „0“.
A co se týče termínu... Zatím se mluví o věcech, které ještě nejsou hotové. Takže až bude k dispozici. Mirkovy křišťálové koule jsou sice jasnější než jiné, ale pořád jsou to jen křišťálové koule.
Film, na kterém se podílí (nebo film, na kterém se *nepodílí*, záměrně nechávám otevřené spekulace o původu materiálu), mu v dohledné době nečekaně vystřelí do kolenní čéšky. Nebo taky ne.
Ale vážně: Pokud se tam spojí několik prodejců a vydají jeden produkt...
- Pak žádný dodavatel nemá zájem o uvedení původu.
- Pak každý dodavatel promluví až ve chvíli, kdy bude produkt k dispozici.
- Pak se na příslušných fórech neprozradí žádná informace. Aby si totiž různí dodavatelé jednoho a téhož produktu navzájem nekonkurovali.
- Pak jsou tu kreténi jako já, kteří občas něco prozradí. Protože se nepodílejí na bezprostřední tvorbě hodnoty.
Ne, o tom novém filmu teď nic neřeknu. Řeknu jen samé pozitivní věci o TC27, který je daleko od IR filmu. A ve všech vlastnostech relevantních pro zákazníka se vyrovná drahému prémiovému produktu.
Třikrát se opakuje „R“.
U speciálních filmů se vyplatí podívat se také do Mortselu. Mají tam skvělé věci, které jsou při stejných technických parametrech jako ostatní filmy stále asi 100krát levnější. Kdyby někdo náhodou potřeboval ploché filmy pro Cyanos. Cena 100krát levnější se vztahuje na německého distributora. Blízko Porúří.
S pozdravem,
Franz
Klaus_H
Ahoj, Franti!
Prohlášení jako „Myslím, že cena filmu se bude v závislosti na objemu tržeb v prvním roce pohybovat kolem 6,99 EUR (netto) a pokud se bude dobře prodávat, příští rok možná klesne na 5,99 EUR“ pro mě nejsou žádným cenovým údajem. Pokud jde o dostupnost filmu, předpokládám, že není třeba křišťálové koule, aby bylo možné závazně určit datum zahájení prodeje filmu IR. Nemám dojem, že by úspěch společnosti FOTOIMPEX byl založen pouze na náhodě (v tom případě by každý týden trefili všech 6 čísel), ale že i přes všechny nesrovnalosti je v pozadí jasný koncept a obchodní pravidla. Proto moje otázka „Od kdy lze film (120) objednat a za jakou cenu?“ stále oprávněně zůstává bez odpovědi na fóru.
Na filmu „Efke IR820c“, který distribuuje Freestyle, je totiž vytištěno „Efke IR820c“ a Freestyle na své domovské stránce prohlašuje: „Freestyle uzavřel partnerství se společností Fotokemika, aby vám mohl nabídnout film Efke IR820 (true infrared) v různých formátech!“ Pokud je tento film skutečně pravým IR filmem a ne přelepovaným filmem pro probuzení nebo leteckým filmem s přisouzenou infračervenou kompatibilitou, je mi jedno, zda výrobce skutečně sídlí v Chorvatsku.
Podrobně jsem prozkoumal i film TC27, který je pro použití v IR téměř nepoužitelný. Při citlivosti cca 3 DIN lze IR efekt jen tušit. Jinak je film v pořádku. Zázračný IR film Stapelfelder má sice pozoruhodně jemné zrno, ale z hlediska IR při použití doporučeného filtru RG715 v oblasti zelené barvy rostlin výrazně zaostává za Ilfordem SFX 200. Kodak HIE představuje pro tyto filmy měřítko. Bohužel je k dispozici pouze ve formátu 135. Podle mého názoru je v současné době tolik haněný SFX 200 jediným použitelným filmem formátu 120 pro IR aplikace (navzdory tomu, že je vhodný pouze pro velmi blízké IR spektrum). Doufám, že Efke/ADOX IR820c dokáže zaplnit mezeru mezi SFx 200 a Kodakem HIE.
S pozdravem,
Klaus
Dodatek:
Ahoj Impexere! Kdy bude IR820c k dispozici a za jakou cenu?
MirkoBoeddecker
Ahoj Klausi,
Svitkové filmy a kazety by měly dorazit příští týden.
Doufejme, že i ploché filmy, ale jejich výroba ještě probíhá.
Cena svitkových filmů a kazet bude při uvedení na trh 6,99 EUR plus DPH.
Jedná se o skutečný IR film s vlnovou délkou 820 nm vyrobený společností Fotokemika, senzibilizovaný novým senzibilizátorem (ten starý nebyl již 3 roky k dispozici).
Proto také existují drobné rozdíly oproti již známým filmům ze stejného zdroje.
S pozdravem,
Mirko
Klaus_H
Děkuji!
Objednávka je na cestě.
S pozdravem,
Klaus
cfb_de
Ahoj Klause,
Mirko vlastně v kostce napsal vše podstatné.
Včetně potvrzení jeho cenové nabídky na spodní hranici jím uvedeného rozpětí!
Ani řezání plochých fólií už nebude trvat příliš dlouho. S velkým počtem objednávek by se to dokonce mělo podařit urychlit.
S pozdravem,
Franz