luna
Ahoj a dobrý večer!
Slyšel jsem, že film MACO MULTIBROM F je totožný s filmem Adox Classic Vario. Ví o tom někdo víc, případně mi to může potvrdit?
Moc děkuji za vaše odpovědi a srdečně zdravím!
Johannes ;)
cfb_de
Ahoj Johannesi,
to je opravdu zajímavá otázka :-) Prý dokonce existují lidé, kteří tvrdí, že papír Moersch, papír Bergger a „pravý“ papír od Fotokemika by mohly být identické.
Co jsem v paralelním fóru tak jasně nenapsal: *Přesnou* odpověď ti žádný odborník nikdy nedá. Ty bys měl potvrzenou informaci a my bychom měli na krku žalobu.
Hm. Papír Moersch = papír Bergger = papír ADOX = Varycon = papír Maco... Je to přece jen pět papírů, při jejichž testování musíš své procesy upravit jen *minimálně*... za předpokladu stejných podmínek zrání. Moje role ADOX Vario Classic ještě chvíli trvala, než se stala nejen chemicky, ale i fotograficky identická se čtyřmi dalšími papíry prodávanými na trhu. Mirko je u speciálních výrobků v přímějším kontaktu s výrobcem a tento náš speciální požadavek nám prodal rychle a relativně bez komplikací.
Ostatní zaostávají a prodávají „zralé“ (podle mého názoru těsně před expirací) zboží. Moersch to nedělá, moje zkušenosti s nimi byly vynikající.
S pozdravem,
Franz